Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2017 για την Navios Maritime Partners

Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2017 για την Navios Maritime Partners

204
Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2017 για την Navios Maritime Partners

Η Navios Maritime Partners L.P. ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία κινήθηκε πτωτικά τόσο σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών όσο και σε κέρδη.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε $42,4 εκατ. μειωμένος κατά 19,8% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016 ($45,6 εκατ.), με ζημίες $5,7 εκατ. (ή $0,06/μετοχή) έναντι κερδών $0,2 εκατ. το 2016. Τα εναρμονισμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Adjusted EBITDA) ανήλθαν σε $25,8 εκατ. Το Time Charter Equivalent για το τρίμηνο έφτασε τα $14.671, ενώ το ποσοστό χρήσης του στόλου (fleet utilization) άγγιξε το 99,8%.

Κατά το πρώτο τέταρτο του έτους, η εταιρεία ήλθε σε συμφωνία για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων μεταθέτοντας τις πληρωμές της για το 2020. Επίσης, η εταιρεία προχώρησε στην απόκτηση πέντε πλοίων ξηρού φορτίου – τρία Capesize και δύο Panamax – με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται στα $113,9 εκατ.

Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τον Απρίλιο η εταιρεία συμφώνησε με την Rickmers Maritime Trust (RMT) για την απόκτηση του στόλου της που αριθμεί 14 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με τη Navios Maritime Partners να καταβάλλει $113 εκατ., μέσω νέας εταιρείας, της Navios Maritime Containers Inc.

Η Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Navios Maritime Partners, κα. Αγγελική Φράγκου, σχολίασε ότι «είμαστε ευτυχείς με τα αποτελέσματα που πετύχαμε καθώς ερχόμαστε από τη χειρότερη χρονιά στην αγορά των dry bulk, με τον δείκτη BDI να φτάνει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα κατά το τελευταίο τέταρτο του 2016 και τα containers να αντιμετωπίζουν σειρά προκλήσεων» και συνέχισε «με σωστή και πειθαρχημένη διαχείριση και περιορισμό του κόστους, η Navios Partners ξεπέρασε την καταιγίδα και μέσω καινοτόμων πρωτοβουλιών και δράσεων βρίσκεται σε θέση πλήρους ανάκαμψης […]».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.