Τα επενδυτικά σχέδια του ΟΛΠ για την κρουαζιέρα στο 4ο Posidonia Sea...

Τα επενδυτικά σχέδια του ΟΛΠ για την κρουαζιέρα στο 4ο Posidonia Sea Tourism Forum

177
Τα επενδυτικά σχέδια του ΟΛΠ για την κρουαζιέρα στο 4ο Posidonia Sea Tourism Forum

Στο πλαίσιο του 4ου Posidonia Sea Tourism Forum, η κα Θεοδώρα Ρήγα, Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού και Μάρκετινγκ του ΟΛΠ, παρουσίασε τα επενδυτικά σχέδια, αξίας €294 εκατ., που έχει ο ΟΛΠ για την επόμενη πενταετία προκειμένου να αναβαθμίσει την υφιστάμενη υποδομή του και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά του στον κερδοφόρο κλάδο κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου.

Σημαντικό μέρος των επενδυτικών σχεδίων θα αφορά τον τομέα κρουαζιέρας της Ελλάδας. Τα επενδυτικά σχέδια περιλαμβάνουν την επέκταση του νότιου λιμένα με χωρητικότητα για τέσσερις νέες θέσεις ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων, άνω των 400 μέτρων, οι οποίες θα προορίζονται για πλοία νέας γενιάς. Επίσης οι επενδύσεις θα περιλαμβάνουν την ανέγερση ξενοδοχείων, εμπορικών κέντρων, εστιατορίων και άλλων βοηθητικών υπηρεσιών ούτως ώστε να καθιερωθεί το λιμάνι του Πειραιά ως κεντρικό λιμάνι κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η κα Ρήγα ανέφερε ότι «Οι προγραμματισμένες βελτιώσεις στις υποδομές θα ωφελήσουν συνολικά τον κλάδο της κρουαζιέρας, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία εξυπηρέτησης στις εταιρείες κρουαζιέρας και βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία των επιβατών τους». Η ίδια προσέθεσε ότι «στόχος του ΟΛΠ είναι η παροχή νέων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας για τις εταιρείες κρουαζιέρας και τους επιβάτες τους που βρίσκονται στον πυρήνα του οράματος του ΟΛΠ για την προβολή ενός ολοκληρωμένου πακέτου στην κινεζική αγορά, προωθώντας έτσι την αύξηση τουριστών από την Άπω Ανατολή».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το λιμάνι του Πειραιά διαθέτει προβλήτες συνολικού μήκους 2,8 χλμ με βύθισμα 11 μ. και 9-11 θέσεις ταυτόχρονης πρόσδεσης. Τα σχέδια επέκτασης θα προσθέσουν επιπλέον 1,65 χλμ μήκους προβλητών, ενισχύοντας περαιτέρω τη χωρητικότητα του λιμένα κατά περίπου 50%.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.