Σύγκρουση πλοίων νότια της Μακρονήσου

Σύγκρουση πλοίων νότια της Μακρονήσου

637
Σύγκρουση πλοίων νότια της Μακρονήσου

Η Λιμενική Αρχή του Λαυρίου ενημερώθηκε εχθές το μεσημέρι από τον Πλοίαρχο του bulk carrier «ST ELIAS», σημαίας Παναμά, ότι το πλοίο του συγκρούστηκε νότια της Μακρονήσου με το ιστιοφόρο «ISABELLA». Αμέσως κατέπλευσαν στην περιοχή το περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Ακτοφυλακής, το ρυμουλκό «ΑΙΓΑΙΑΣ» και το ταχύπλοο «SEA SOS III». Εντοπίστηκαν οι 22 αλλοδαποί επιβαίνοντες, μέλη του πληρώματος του πλοίου «ST ELIAS», καθώς και οι 5 αλλοδαποί επιβαίνοντες του πλοίου «ΙΣΑΜΠΕΛΛΑ». Οι επιβαίνοντες των δύο πλοίων είναι καλά στην υγεία τους.

Στη συνέχεια το  πλοίο «ST ELIAS» αγκυροβόλησε αυτοδύναμα στη ράδα του Λαυρίου, ενώ το πλοίο «ΙΣΑΜΠΕΛΛΑ» ρυμουλκύθηκε από το ταχύπλοο «SEA SOS III» και προσέδεσε στο λιμάνι του Λαυρίου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων παρά μόνο εκτεταμένες υλικές ζημιές στο άλμπουρο (κατάρτι) του ιστιοφόρου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι να προσκομισθεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ συνελήφθησαν ο 59χρονος αλλοδαπός Πλοίαρχος του «ST ELIAS» καθώς και ο 69χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης του «ΙΣΑΜΠΕΛΛΑ», οι οποίοι κατόπιν εισαγγελικής εντολής αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.