Η Ocean Alliance συνδέει το Βέλγιο με την Κίνα και την Ιαπωνία

Η Ocean Alliance συνδέει το Βέλγιο με την Κίνα και την Ιαπωνία

102
Η Ocean Alliance συνδέει το Βέλγιο με την Κίνα και την Ιαπωνία

Η Ocean Alliance, η οποία αποτελείται από τις εταιρείες China Cosco Shipping, Evergreen Line, CMA CGM και OOCL, συνδέει πλέον με εβδομαδιαίο δρομολόγιο το λιμάνι του Zeebrugge στο Βέλγιο με τα κινέζικα λιμάνια Tianjin, Qingdao, Shanghai, Ningbo και Yantian, καθώς και με το κορεάτικο λιμάνι Busan.

Το πρώτο δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου από το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «APL Changi», μεταφορικής ικανότητας 13.380 TEUs, υπό τη διαχείριση του γαλλικού ναυτιλιακού ομίλου CMA CGM. Τα εβδομαδιαία δρομολόγια θα εκτελούνται από 12 πλοία, μεταφορικής ικανότητας έως 17.859 TEUs, τα οποία θα χρησιμοποιούν τον τερματικό σταθμό της APM Terminals στο λιμάνι Zeebrugge.

Το δρομολόγιο αυτό αποτελεί ένα από τα έξι που παρέχει η Ocean Alliance, μέσω των οποίων συνδέονται οι χώρες της Ασίας με τις χώρες της Β. Ευρώπης. Να σημειωθεί ότι στην Ocean Alliance έχουν ενταχθεί 323 πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας άνω των 3 εκατ. TEUs.

Φωτό: cma-cgm.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.