H ABB ενισχύει το πακέτο λογισμικού της με πιστοποιημένη ενότητα για το...

H ABB ενισχύει το πακέτο λογισμικού της με πιστοποιημένη ενότητα για το MRV

189
H ABB ενισχύει το πακέτο λογισμικού της με πιστοποιημένη ενότητα για το MRV

Το λογισμικό για το MRV της ΑΒΒ έχει πιστοποιηθεί από τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης Verifavia, ως ένα εργαλείο παρακολούθησης όλων των παραμέτρων για την συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του κανονισμού MRV της ΕΕ, οι οποίες τίθενται σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2018. Το εν λόγω σύστημα ικανοποιεί τις απαιτήσεις που ορίζονται στον Κανονισμό N° 2015/757 (ΕΕ), τις σχετικές «Κατ’ εξουσιοδότηση και Εκτελεστικές Πράξεις» και το πρότυπο ISO IEC 25051 για τα λογισμικά.

‘Οντας συμβατό με τους κανονισμούς για το MRV, το πακέτο λογισμικού της ΑΒΒ συλλέγει και οπτικοποιεί δεδομένα από αισθητήρες πάνω στο πλοίο σχετικά με την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά ταξίδι. Οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται στην συνέχεια για τη σύνταξη μιας ετήσιας αναφοράς εκπομπών, όπως απαιτείται από τον κανονισμό MRV για πλοία άνω των 5.000 GT τα οποία προσεγγίζουν ευρωπαϊκά λιμάνια, ανεξαρτήτως του που είναι εγγεγραμμένο το πλοίο ή η εταιρεία.

Ο κ. Juha Koskela, Διευθύνων Σύμβουλος της Θαλάσσιας και Λιμενικής επιχειρηματικής μονάδας της ΑΒΒ ανέφερε: «Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στη συνδεσιμότητα και τον ρόλο των Big Data στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Πέρα από την πρωτοβουλία μας για το MRV, βλέπουμε τις ψηφιακές λύσεις μας ως ένα σημαντικό οδηγό στην πορεία της βιομηχανίας προς τις λειτουργίες εξ αποστάσεως, τον σχεδιασμό της προληπτικής συντήρησης καθώς και τα πιο αυτοματοποιημένα πλοία».ΑΒΒ

Φωτό: ABB

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.