Το 2017 έφερε ζημιές στη ναυτιλιακή εταιρεία ZIM

Το 2017 έφερε ζημιές στη ναυτιλιακή εταιρεία ZIM

157
Το 2017 έφερε ζημιές στη ναυτιλιακή εταιρεία ZIM

Παρά τα κέρδη ύψους $4,6 εκατ. που είχε η ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία ZIM το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, το πρώτο τρίμηνο του 2017 κατέγραψε ζημιές ύψους $6,4 εκατ.
Το θετικό βέβαια είναι ότι το 2017 μπόρεσε να μειώσει τις ζημιές της κατά 88%, καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2016 οι ζημιές της εταιρείας ήταν $56,3 εκατ.
Τα έσοδα της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του 2017 ανήλθαν σε $655 εκατ., αύξηση κατά 4% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, ενώ παρατηρήθηκε επιπλέον αύξηση στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων της κατά 3,6%, αγγίζοντας τα 598.000 TEUs το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Παρά τις δύσκολες συνθήκες που χαρακτηρίζουν τη διεθνή ναυτιλιακή αγορά, η ZIM στοχεύει να παραμείνει ανταγωνιστική στους τομείς δραστηριοποίησής της. Πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέσα από τη συνεργασία της με την MSC θα ενισχύσει τις μεταφορικές της υπηρεσίες μεταξύ των χωρών της Μεσογείου και της Βόρειας Ευρώπης, ενώ παράλληλα στοχεύει να ενισχύσει το μεταφορικό δίκτυο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.