Σε αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της προχωρά η Cosco Shipping International (Singapore)

Σε αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της προχωρά η Cosco Shipping International (Singapore)

538
Σε αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της προχωρά η Cosco Shipping International (Singapore)

Η Cosco Shipping International (Singapore) αποφάσισε να πουλήσει στην Cosco Shipping Heavy Industries (CSHI), θυγατρική της Cosco Shipping Corporation Limited, τα μερίδια που κατέχει σε ναυπηγικές μονάδες. Συγκεκριμένα θα πουλήσει στην CSHI το 51% που κατέχει στην Cosco Shipyard Group, το 50% που κατέχει στην Cosco (Nantong) Shipyard και το 39.1% που κατέχει στην Cosco (Dalian) Shipyard.

Σύμφωνα με τον  Πρόεδρο της Cosco Shipping International (Singapore), Gu Jing Song, η εταιρεία στοχεύει μέσα από μελλοντικές συγχωνεύσεις και εξαγορές να συγκεντρώσει τις λειτουργίες και τη διαχείριση των ναυπηγικών της μονάδων. Με την πώληση των μεριδίων αξίας $213 εκατ. που κατέχει η Cosco Shipping International (Singapore) σε ναυπηγεία, η εταιρεία θα μπορέσει να μειώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, να βελτιώσει την χρηματοοικονομική της κατάσταση και να πραγματοποιήσει νέες κερδοφόρες επενδύσεις.

Από τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσίευσε η Cosco Shipping International (Singapore) για το πρώτο τρίμηνο του 2017 προκύπτει ότι η εταιρεία κατέγραψε ζημιές $78,9 εκατ., συγκριτικά με ζημιές ύψους $14,4 εκατ. για το περασμένο έτος. Τα έσοδα της εταιρείας από τις αρχές του 2017 μέχρι και τα τέλη του περασμένου Μαρτίου ανήλθαν σε $401,8 εκατ., μειωμένα κατά 44%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Οι αυξημένες ζημιές της εταιρείας και η μείωση των εσόδων της αποδίδονται στον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί σε διεθνές επίπεδο ο οποίος οδήγησε σε μείωση των ναυπηγικών της δραστηριοτήτων.

Φωτό: en.cosco-shipyard.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.