Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί κρουαζιέρας για το καλοκαίρι του 2017

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί κρουαζιέρας για το καλοκαίρι του 2017

92
Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί κρουαζιέρας για το καλοκαίρι του 2017

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Risposte Turismo, το ερχόμενο καλοκαίρι προβλέπεται αύξηση στην αγορά της κρουαζιέρας στις περιοχές της Καραϊβικής, της Βόρειας Ευρώπης και της Ασίας ενώ θα παρατηρηθεί μικρή πτώση στη Μεσόγειο.
Συγκεκριμένα, η Μεσόγειος για το 2017 θα πέσει σε χαμηλό 10 ετών, καθώς το μερίδιο της στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας θα είναι 15,5%, συγκριτικά με το 18,3% του 2016. Αντιθέτως, θα αυξηθούν τα μερίδια της Καραϊβικής, της Βόρειας Ευρώπης και της Ασίας, με ποσοστά που θα αγγίξουν το 35,6%, το 11,5% και το 10,9%, αντίστοιχα. Οι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας αναπροσαρμόζουν τα δρομολόγιά τους για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις του επιβατικού κοινού προσθέτοντας νέους προορισμούς προς τη Βόρεια Ευρώπη, την Καραϊβική και την Ασία.
Πιο αναλυτικά, η Costa Cruises, πέραν των καθιερωμένων δρομολογίων στη Μεσόγειο, έχει προγραμματίσει για το ερχόμενο καλοκαίρι ειδικά δρομολόγια σε λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης (Άμστερνταμ, Λονδίνο, Χάβρη), στην Καραϊβική και στην Ασία (Ιαπωνία, Μαλαισία, Ταϊλάνδη). H MSC Cruises θα εστιάσει περισσότερο κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο στην Καραϊβική, ενώ το 2018 θα προγραμματίσει την πρώτη κρουαζιέρα προς την Ιαπωνία. Σε ό,τι αφορά την Royal Caribbean, η Κούβα θα αποτελέσει το νέο προορισμό της για το καλοκαίρι του 2017.
Επιπλέον η εταιρεία θα προσφέρει κρουαζιέρες σε Αλάσκα, Νότια Αμερική, Ασία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ευρώπη. Η Norwegian Cruises για το ερχόμενο καλοκαίρι θα εκτελεί δρομολόγια στην περιοχή της Μεσογείου, προσεγγίζοντας ιταλικά και ελληνικά λιμάνια, καθώς και το λιμάνι Κότορ στο Μαυροβούνιο. Επιπλέον θα προσφέρει κρουαζιέρες σε Ισλανδία και Νορβηγία και από τον Ιούνιο έως τα τέλη του τρέχοντος έτους προγραμματίζει να προσθέσει 25 δρομολόγια προς την Κούβα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.