Δυσοίωνο προβλέπεται το τρέχον έτος για τους ναύλους στην αγορά του LNG

Δυσοίωνο προβλέπεται το τρέχον έτος για τους ναύλους στην αγορά του LNG

168
Δυσοίωνο προβλέπεται το τρέχον έτος για τους ναύλους στην αγορά του LNG

Σύμφωνα με έκθεση της Drewry, σε χαμηλά επίπεδα θα κινηθούν το τρέχον έτος οι ναύλοι στην αγορά του LNG. Συγκεκριμένα, οι ναύλοι στην spot αγορά των πλοίων κατηγορίας DFDE (dual-fuel diesel-electric) μειώθηκαν κατά 30%, από $37.000/ημέρα, στις αρχές του έτους, σε $26.000/ημέρα.

Η μεγάλη πτώση των ναύλων οφείλεται στη διαρκή αύξηση της προσφοράς χωρητικότητας, η οποία αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το τρέχον έτος κατά 13%. Ως εκ τούτου, η Drewry παραμένει επιφυλακτική ως προς την πορεία των ναύλων κατά τη διάρκεια του έτους στην αγορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την Shresth Sharma, αναλύτρια της Drewry, «η έντονη πτώση που παρατηρείται την τελευταία περίοδο στους ναύλους οφείλεται στην υπερπροσφορά των πλοίων που μεταφέρουν φορτία LNG. Προβλέπουμε ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται ο στόλος των πλοίων που διακινούν LNG για την επόμενη διετία, με περαιτέρω αύξησή του κατά 9% το 2018, γεγονός που θα επεκτείνει χρονικά την χαμηλή πορεία των ναύλων και για το επόμενο έτος. Επομένως, δεν προβλέπεται μέχρι τα τέλη του 2018 ανάκαμψη στους ναύλους».

Η κα Sharma προσέθεσε ότι οι ναύλοι στην αγορά του LNG προβλέπεται να διαμορφωθούν στα $40.000/ημέρα το 2018, αντί των $50.000/ημέρα με βάση τις αρχικές προβλέψεις της Drewry.

Φωτό: Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.