Maritime UK: ανάγκη να διασφαλιστεί το μέλλον της βρετανικής ναυτιλίας μετά την...

Maritime UK: ανάγκη να διασφαλιστεί το μέλλον της βρετανικής ναυτιλίας μετά την 8η Ιουνίου

118
Maritime UK: ανάγκη να διασφαλιστεί το μέλλον της βρετανικής ναυτιλίας μετά την 8η Ιουνίου

Η ανακοίνωση της Τερέζα Μέι για προκήρυξη πρόωρων εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 8 Ιουνίου προκάλεσε αίσθηση και στον χώρο της βρετανικής ναυτιλιακής κοινότητας. Ο David Dingle, πρόεδρος του Maritime UK, με ανακοίνωσή του τονίζει πως «τώρα που επιβεβαιώθηκαν οι επικείμενες γενικές εκλογές, ο ναυτιλιακός τομέας θα αναζητήσει από τα πολιτικά κόμματα να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για το πως θα επιτευχθεί οικονομική σταθερότητα και ασφάλεια κατά τα επόμενα χρόνια υπό τη νέα βρετανική κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος και τα μέλη της οργάνωσης Maritime UK θεωρούν πως ξεκινά μία ιδιαιτέρως κρίσιμη διαδικασία διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για το Brexit και η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που θα επιτρέψει να διατηρηθεί η ελκυστικότητα του ΗΒ ως χώρου επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον τομέα της ναυτιλίας, που αποτελεί κύριο μοχλό ανάπτυξης για ολόκληρη την χώρα, ενώ τα μέλη του Maritime UK τονίζουν πως «δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε πως το ΗΒ θα παραμείνει ελκυστικό και ανταγωνιστικό για την επιχειρηματικότητα και προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με την επόμενη κυβέρνηση για να υλοποιήσουμε αυτήν την επιδίωξη».

Ο κύριος τρόπος που προτείνει το Maritime UK για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι η υπογραφή νέων και φιλόδοξων εμπορικών συμφωνιών με χώρες σε όλο τον κόσμο, που θα επιτρέψει να γίνει πραγματικότητα μία «Παγκόσμια Βρετανία».

 

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/TAL COHEN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.