Στόχος της Δανίας να γίνει παγκόσμιο ναυτιλιακό powerhub

Στόχος της Δανίας να γίνει παγκόσμιο ναυτιλιακό powerhub

192
Στόχος της Δανίας να γίνει παγκόσμιο ναυτιλιακό powerhub

Στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της κυβέρνησης της Δανίας είναι η διαμόρφωση ενός ακόμα πιο ευνοϊκού θεσμικού και επιχειρηματικού πλαισίου, που θα επιτρέψει την προσέλκυση και εγκατάσταση πλοιοκτητών και ναυτιλιακών εταιρειών στην χώρα. Η κυβέρνηση της Κοπεγχάγης συγκρότησε μία ομάδα εργασίας με αντικείμενο τη ναυτιλία, η οποία και κατέθεσε προ ολίγων ημερών στον Δανό υπουργό Βιομηχανίας, Επιχειρήσεων και Δημοσιονομικών Υποθέσεων τις προτάσεις της.

Το όραμα των μελών της ομάδας εργασίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Δανών Εφοπλιστών, αποτελεί η περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Δανίας και η ανάδειξή της ως μίας παγκόσμιας ναυτιλιακής δύναμης, που θα ενισχύσει τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης αλλά και την δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.

Μεταξύ των προτάσεων της ομάδας εργασίας είναι η παροχή φορολογικών κινήτρων, η βελτίωση του πλαισίου και των μεθόδων ναυτιλιακής χρηματοδότησης, η διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και η επένδυση στην τεχνολογική καινοτομία και την ψηφιοποίηση.

Μεγάλη σημασία αποδίδει η ομάδα εργασίας και στην καλή συνεργασία μεταξύ της ναυτιλιακής βιομηχανίας και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, έτσι ώστε να διασφαλιστεί πως και στο μέλλον θα υπάρχει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό που θα υποστηρίξει τον στρατηγικό σχεδιασμό για ανάδειξη της Δανίας σε ισχυρό ναυτιλιακό κέντρο.

Σχολιάζοντας τις προτάσεις της ομάδας εργασίας, η Anne H. Steffensen, Γενική Διευθύντρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ένωσης των Δανών Εφοπλιστών, σημειώνει πως η ναυτιλία συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και μεγέθυνση της οικονομίας της Δανίας και ως εκ τούτου οι προτάσεις της ομάδας εργασίας αποτελούν ένα «φιλόδοξο σημείο εκκίνησης», για να ισχυροποιηθεί η ίδια η θέση της χώρας στον παγκόσμιο ναυτιλιακό χάρτη αλλά και η οικονομία της.

Φωτό: ds-norden.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.