Η ενεργειακή ασφάλεια στον τομέα του LNG προτεραιότητα για την Ιαπωνία

Η ενεργειακή ασφάλεια στον τομέα του LNG προτεραιότητα για την Ιαπωνία

134
Η ενεργειακή ασφάλεια στον τομέα του LNG προτεραιότητα για την Ιαπωνία

Η μεγαλύτερη κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Ιαπωνίας, JERA, συμφώνησε με τις αντίστοιχες κρατικές εταιρείες ενέργειας της Κορέας και της Κίνας,  Kogas και CNOOC Gas and Power Trading & Marketing, την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούνται. Επιπρόσθετα, η JERA προχώρησε σε συμφωνία με τη γαλλική εταιρεία φυσικού αερίου, Total, για να προμηθευτεί από την τελευταία φυσικό αέριο σε πολύ προνομιακές τιμές.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών, η οποία αφορά την αγορά από την JERA 400.000 τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου. Ο Πρόεδρος της Total, Philippe Sauquet, σε συνέντευξή του στο Reuters, δήλωσε ότι «οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς δίνουν το πλεονέκτημα στους αγοραστές υγροποιημένου φυσικού αερίου, ιδιαίτερα στην Κίνα και στην Ιαπωνία, να διαπραγματεύονται με πιο ευνοϊκούς όρους».

Στο μεταξύ, η JERA εξετάζει την πιθανότητα συνεργασίας και με την εταιρεία φυσικού αερίου του Ντουμπάι, Dubai Supply Authority, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και στην αποθήκευση υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Φωτό: jera.co

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.