Οι πρώτες αντιδράσεις των αγορών μετά την ανακοίνωση για εκλογές στη Μεγάλη...

Οι πρώτες αντιδράσεις των αγορών μετά την ανακοίνωση για εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία

125
Οι πρώτες αντιδράσεις των αγορών μετά την ανακοίνωση για εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία

​Η Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών για τις 8 Ιουνίου, ώστε να διαπραγματευτεί το Brexit με μια καθαρή, νωπή λαϊκή εντολή. Οι επόμενες εκλογές ήταν προγραμματισμένες για το 2020, οπότε και θα συνέπιπταν χρονικά με τη λήξη των διαπραγματεύσεων εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

British Prime Minister Theresa May announces snap general election

​Ήδη ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν χαιρέτισε την απόφαση της Βρετανίδας Πρωθυπουργού, παρά τη δυσχερή θέση του κόμματος βάσει, πάντα, των δημοσκοπήσεων.

​Στην αναγγελία των εκλογών στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραφε μεγάλες απώλειες πάνω από 2%, ενώ η στερλίνα ενισχυόταν πάνω από 1% έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Απώλειες κατέγραφε και το αμερικανικό Χρηματιστήριο στο άνοιγμα της συνεδρίασης, περίπου 0,50%, ενώ σε χαμηλότερα επίπεδα κατά 1% περίπου κινούνταν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με τις τιμές του μαύρου χρυσού να κινούνται στα επίπεδα των $52,65/βαρέλι για το αμερικανικό αργό και στα $55,20 για το Brent.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ANDY RAIN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.