Τρία νέα μέλη στην CLIA η οποία πλέον απαριθμεί 93 εταιρείες-μέλη

Τρία νέα μέλη στην CLIA η οποία πλέον απαριθμεί 93 εταιρείες-μέλη

62
Τρία νέα μέλη στην CLIA η οποία πλέον απαριθμεί 93 εταιρείες-μέλη

Η αύξηση της τουριστικής κίνησης που καταγράφεται στη βιομηχανία της κρουαζιέρας έχει ωθήσει τις εταιρείες κρουαζιέρας να ακολουθήσουν πρακτικές και στρατηγικές που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της θέσης τους στην εν λόγω αγορά.
Εκτιμάται ότι το τρέχον έτος θα ταξιδέψουν 25,3 εκατ. επιβάτες, 800.000 παραπάνω από ότι το 2016. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει στην περαιτέρω ανάδειξη του τομέα της κρουαζιέρας σε παγκόσμιο επίπεδο και στην απόφαση πολλών εταιρειών να ενδυναμώσουν τον στόλο των πλοίων τους ούτως ώστε να εξυπηρετήσουν τις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (Cruise Lines International Association – CLIA) σε δελτίο Τύπου της ανακοίνωσε ότι τρεις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας πρόκειται να αποτελέσουν τα νέα μέλη της. Πρόκειται για τις εταιρείες TUI Cruises, Scenic Luxury Cruises & Tours και Emerald Waterways.
Η TUI Cruises αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ της TUI AG και της Royal Caribbean και η οποία προσφέρει πακέτα διακοπών στη Βόρεια Ευρώπη, στη Βαλτική θάλασσα, στη Μεσόγειο και στην Καραϊβική. Η Luxury Cruises & Tours με 30 χρόνια εμπειρίας, προσφέρει ποτάμιες κρουαζιέρες και από το 2018 κάνει την είσοδό της στον τομέα των θαλάσσιων κρουαζιέρων στις ακτές της Γαλλίας, της Πορτογαλίας και στην Ασία.
Τέλος, η Emerald Waterways προσφέρει κρουαζιέρες στη Βόρεια θάλασσα (κυρίως σε λιμένες της Ολλανδίας και της Γερμανίας) αλλά και ποτάμιες κρουαζιέρες στην Ουγγαρία. Με την ένταξη των τριών εταιρειών στην CLIA, η Ένωση θα αποτελείται πλέον από 93 μέλη.
Όπως δήλωσε η Πρόεδρος και CEO της CLIA, Cindy D’Aoust, τα μέλη που αποτελούν την Ένωση δε διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο μόνο στο πλαίσιο της Ένωσης, αλλά και στην ευρύτερη ναυτιλιακή κοινότητα συνεισφέροντας στην προώθηση της ανάπτυξης του τομέα της κρουαζιέρας σε διεθνές επίπεδο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.