Η Odfjell συνεχίζει να επεκτείνει το στόλο της

Η Odfjell συνεχίζει να επεκτείνει το στόλο της

126
Η Odfjell συνεχίζει να επεκτείνει το στόλο της

Ο νορβηγικός όμιλος Odfjell ανακοίνωσε πως έχει παραγγείλει από τα ναυπηγεία Hudong-Zhonghua Shipbuilding στην Κίνα δύο επιπλέον chemical tankers.
Το κάθε πλοίο θα έχει χωρητικότητα 38.000 DWT και θα διαθέτει 40 ανοξείδωτες δεξαμενές μεταφορικής ικανότητας 45.000 κυβικών μέτρων χημικών φορτίων.
Τα πλοία θα μπορούν να χρησιμοποιούν ως καύσιμο πετρέλαιο αλλά και φυσικό αέριο. Το κόστος της ναυπήγησης των tankers εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε $116 εκατ. και τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο, αντίστοιχα, του 2020.
Η παραγγελία αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής του νορβηγικού ομίλου να επεκτείνει τον στόλο του από 77 πλοία (chemical tankers και gas carriers) που είναι σήμερα σε 100 στα επόμενα χρόνια.
Στα τέλη του 2016 η εταιρεία είχε προβεί σε παραγγελία τεσσάρων chemical tankers, χωρητικότητας 49.000 DWT. Τα πλοία αυτά αναμένεται να παραδοθούν από τα κινέζικα ναυπηγεία Hudong-Zhonghua Shipbuilding στην εταιρεία μέχρι το 2020.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.