Στροφή εταιρειών προς τα πλοία που χρησιμοποιούν LNG

Στροφή εταιρειών προς τα πλοία που χρησιμοποιούν LNG

313
Στροφή εταιρειών προς τα πλοία που χρησιμοποιούν LNG

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες επιλέγουν να ναυπηγήσουν πλοία που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το LNG. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μαλαισιανή εταιρεία AET Tankers, η οποία έχει παραγγείλει στην Samsung Heavy Industries τέσσερα νέα aframax πλοία, χωρητικότητας 113.000 DWT, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν ως καύσιμο εκτός από πετρέλαιο και υγροποιημένο φυσικό αέριο.
Βασική επιδίωξη της εταιρείας είναι να εναρμονιστεί με τους στόχους της μητρικής της εταιρείας «Misc Berhad», για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, μέσω της μείωσης του αποτυπώματος του άνθρακα από τα πλοία.
Η ναυπήγηση των aframaxes της AET Tankers αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018, γεγονός που δίνει ανάσα στα ναυπηγεία της Samsung, τα οποία αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, περικόπτοντας θέσεις εργασίας και προχωρώντας σε αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων τους για να επιβιώσουν.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της AET Tankers, στόχος της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια είναι η αντικατάσταση μέρους του στόλου της με πλοία που καταναλώνουν ως καύσιμο το LNG.
Να σημειωθεί ότι η AET Tankers ειδικεύεται στη μεταφορά πετρελαίου και χημικών προϊόντων και διαθέτει στόλο από 12 VLCCs (Very Large Crude Carriers), 4 suezmax πλοία, 1 panamax πλοίο, 45 aframax πλοία, 4 DP tankers, 5 CPP tankers (Clean Petroleum Products tankers), 3 LR2 tankers (Large Range tankers), 13 chemical tankers και 1 LPG tanker.

Φωτο: AET Tankers

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.