Τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα για την νορβηγική Stolt-Nielsen

Τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα για την νορβηγική Stolt-Nielsen

76
Τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα για την νορβηγική Stolt-Nielsen

Ο νορβηγικός όμιλος Stolt-Nielsen Limited εξέδωσε τα οικονομικά στοιχεία για το 1ο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα οποία, σε επίπεδα ομίλου, η εταιρεία παρουσίασε κύκλο εργασιών $475,7 εκατ. ($463 εκατ. το 2016) με κέρδη $15,2 εκατ. ($22,8 εκατ. το 2018).
Ανά κλάδο, τα tankers και τα containers περιόρισαν τα κέρδη τους σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 201 6, επηρεαζόμενα από μικρές πτώσεις στις αγορές των χημικών και ελαφρώς υψηλότερα κόστη καυσίμων. Αντίθετα, οι υπηρεσίες εμπορευματικών σταθμών παρουσίασαν μικρή αύξηση των κερδών, λόγω οικονομιών κλίμακας που προέκυψαν από κοινοπραξίες με άλλες εταιρείες.
Σχολιάζοντας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stolt-Nielsen Limited, κ. Niels G. Stolt-Nielsen ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι παραδόσεις νεότευκτων ώθησαν τις τιμές των ναύλων στη spot αγορά προς τα κάτω. Επίσης, παρατηρούμε ότι οι παραγγελίες για τα tanker χημικών μειώνονται, σημάδι ότι η αγορά βαίνει σε ύφεση. Το υπόλοιπο 2017 προβλέπεται να είναι απαιτητικό και ελπίζουμε ότι βελτίωση στις αγορές θα επέλθει από την επόμενη χρονιά».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.