Νέα πλοία θα προστεθούν στο στόλο της Dryships Inc.

Νέα πλοία θα προστεθούν στο στόλο της Dryships Inc.

218
Νέα πλοία θα προστεθούν στο στόλο της Dryships Inc.

Η Dryships ανακοίνωσε την απόκτηση έξι πλοίων, κατόπιν της άσκησης δικαιωμάτων που είχαν ανακοινωθεί από τις αρχές του έτους.
Το συνολικό τίμημα της απόκτησης ανέρχεται σε $268 εκατ. Πρόκειται για ένα tanker Aframax, ναυπηγημένο το 2012, τρία πλοία ξηρού φορτίου Kamsarmax – ένα υπό ναυπήγηση και δύο κατασκευής 2014, και δύο πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου VLGC τα οποία είναι υπό κατασκευή.
Το Aframax και τα δύο μεταχειρισμένα Kamsarmax αναμένεται να παραληφθεί από την εταιρεία το 2ο τρίμηνο του 2017, το νεότευκτο Kamasarmax το 3ο τρίμηνο ενώ η παραλαβή των δύο VLGC προγραμματίζεται για το τέλος του έτους.
Όλα τα πλοία πρόκειται να ναυλωθούν στη spot αγορά, εκτός των δύο VLGC για τα οποία υπάρχουν ναυλοσύμφωνα δεκαετούς διάρκειας με πετρελαϊκή εταιρεία με εκτιμώμενα έσοδα $208 εκατ. Η εταιρεία προβλέπει η συνεισφορά των πλοίων αυτών στα κέρδη EBITDA να ανέλθει σε $70 εκατ. ετησίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.