Επενδύσεις δισεκατομμυρίων της Hyundai Heavy Industries για την έρευνα και την ανάπτυξη

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων της Hyundai Heavy Industries για την έρευνα και την ανάπτυξη

175
Επενδύσεις δισεκατομμυρίων της Hyundai Heavy Industries για την έρευνα και την ανάπτυξη

Σε επενδύσεις ύψους $3,1 δις προχωρά ο όμιλος της Hyundai Heavy Industries, οι οποίες θα κατανεμηθούν στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) των 4 ανεξαρτήτων εταιρειών του ομίλου: Hyundai Heavy Industries, Hyundai Electric & Energy Systems, Hyundai Construction Equipment και Hyundai Robotics.
Από το συνολικό ποσό των $3,1 δις, τα 1,8 θα διατεθούν για την ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας του ομίλου (Hyundai Heavy Industries), με στόχο την κατασκευή ενός νέου ναυπηγείου για τη ναυπήγηση πλοίων τα οποία θα καταναλώνουν καύσιμα φιλικότερα προς το περιβάλλον.
Επίσης, με τα $1,8 δις επιδιώκεται η ανάπτυξη του τομέα του offshore engineering του νοτιοκορεάτικου ομίλου.
Τα υπόλοιπα $1,3 δις θα κατανεμηθούν μεταξύ των υπολοίπων τριών εταιρειών του ομίλου, για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους.
Συγκεκριμένα, στην Hyundai Electric & Energy Systems θα επενδυθούν $640 εκατ., στην Hyundai Construction Equipment $620 εκατ. και στην Hyundai Robotics $90 εκατ. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του νοτιοκορεάτικου ομίλου, στα άμεσα σχέδιά του περιλαμβάνεται η διάθεση μέρους (6-7%) των ετησίων πωλήσεών του στον τομέα R&D.
Ο CEO της HHI τόνισε ότι τα επενδυτικά σχέδια της Hyundai θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των τομέων δραστηριοποίησής της, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και τεχνολογική καινοτομία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.