Σε πτώση του ευρώ θα οδηγήσει πιθανή νίκη της Μαρίν Λε Πεν...

Σε πτώση του ευρώ θα οδηγήσει πιθανή νίκη της Μαρίν Λε Πεν ;

76
Σε πτώση του ευρώ θα οδηγήσει πιθανή νίκη της Μαρίν Λε Πεν ;

Ανησυχία για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου από ενδεχόμενη νίκη της Μαρίν Λε Πεν στις γαλλικές εκλογές, εκφράζουν αναλυτές σε έρευνα του Bloomberg.
Οι αναλυτές αναμένουν πτώση του ευρωπαϊκού νομίσματος έως και 12% την επόμενη μέρα σε περίπτωση που η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου επικρατήσει στις εκλογές για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου της Γαλλίας.
Αναλυτικότερα, το 60% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η ισοτιμία 1-1 είναι σχεδόν βέβαιη, στο χαμηλότερο σημείο από το 2002, ενώ 13% θεωρεί ότι η ισοτιμία πιθανόν να διολισθήσει έως και το 0,95 ευρώ/δολάριο.
Αντίστοιχη εικόνα παρουσίασε η βρετανική λίρα την επόμενη της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για το Brexit, οπότε και το βρετανικό νόμισμα έχασε πάνω από 10%.
Ωστόσο, οι ίδιοι αναλυτές αναμένουν να επικρατήσει στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών ο κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν έναντι της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν.
Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου κινείται στα 1,0855 ευρώ/δολάριο.

Φωτο: ΑΠΕ/ ΜΠΕ JEREMY LEMPIN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.