Τον προσεχή Νοέμβριο πραγματοποιείται για 11η χρονιά η «Ετησία Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας»

Τον προσεχή Νοέμβριο πραγματοποιείται για 11η χρονιά η «Ετησία Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας»

126
Τον προσεχή Νοέμβριο πραγματοποιείται για 11η χρονιά η «Ετησία Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας»

Tην 28η και 29η Νοεμβρίου 2017 θα διεξαχθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου η Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας με διοργανωτή το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.). Το καθιερωμένο πλέον διήμερο εκδηλώσεων του Νοεμβρίου που διοργανώνει το ΕΛΙΝΤ ξεχωρίζει για την επιστημονική του στάθμη και αποτελεί το σημαντικότερο πεδίο για τη συζήτηση τεχνολογικών θεμάτων που αφορούν την ελληνική ναυτιλία, από την καινοτομία μέχρι την πρακτική εφαρμογή τους.
Με βάση την προηγούμενη εμπειρία, το Συνέδριο αναμένεται να υποστηριχτεί θερμά από τη Ναυτιλιακή Κοινότητα, συγκεντρώνοντας ειδικούς και ενδιαφερόμενους από τις Επιχειρήσεις, τον Ακαδημαϊκό χώρο και τον Δημόσιο Τομέα.
Την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, οι ναυτικοί τεχνολόγοι και οι επιχειρηματίες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να παράγουν ουσιαστικά αποτελέσματα για τη διεθνή ναυτιλιακή επιχείρηση μέσω της έρευνας, της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της συνεργασίας. Η Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας 2017 θα είναι το βήμα για να προβληθούν νέες ιδέες και πρωτοβουλίες, στην προοπτική της ανάπτυξης της Ελληνικής ναυτιλίας και της οικονομίας κατ’ επέκταση.
Η Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας είναι δομημένη ως εξής:
– Τεχνολογικό Συνέδριο συμπεριλαμβανομένης της συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης
– Έκθεση Ναυτικής Τεχνολογίας
– Ετήσιο Δείπνο και Ετήσιο Βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ. 2017
ELINT1
Με δελτίο Τύπου, το ΕΛΙΝΤ ενημερώνει όσους ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν την εργασία τους στο Συνέδριο, πως θα πρέπει να υποβάλουν για αξιολόγηση μία περίληψη της παρουσίασής τους έως τις 24 Απριλίου 2017. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των παρουσιάσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΕΛΙΝΤ: www.elint.org.gr.
Παράλληλα με το Συνέδριο διοργανώνεται Έκθεση Εξοπλισμού Ναυτικής Τεχνολογίας στοχεύοντας στην προβολή των ικανοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων στην ανάπτυξη και την εφαρμογή νέων τεχνολογικών λύσεων στο ναυτιλιακό τομέα, ενώ κατά την διάρκεια του επίσημου Ετήσιου Δείπνου του Ινστιτούτου, που θα πραγματοποιηθεί την 29η Νοεμβρίου 2017, θα απονεμηθεί το Ετήσιο Βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ. 2017, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει το Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας.

Φωτό: elint.org.gr & ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.