H COSCO συνεχίζει την εξάπλωσή της στα ευρωπαϊκά λιμάνια

H COSCO συνεχίζει την εξάπλωσή της στα ευρωπαϊκά λιμάνια

238
H COSCO συνεχίζει την εξάπλωσή της στα ευρωπαϊκά λιμάνια

Φαίνεται πως η Cosco επιθυμεί να εισέλθει και σε άλλα λιμάνια της Ευρώπης μετά από την παραχώρηση στον κινεζικό όμιλο του λιμένα Πειραιά αλλά και ενός τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Ρότερνταμ.
Συγκεκριμένα, οριστικοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ της Cosco Shipping Ports, της Qingdao Port International Development και της APM Terminals για να αναλάβουν τη διαχείριση του νέου τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι Vado Ligure, στη Νότια Ιταλία.
Ο τερματικός σταθμός βρίσκεται υπό κατασκευή και αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2018. Με βάση τη συμφωνία που υπογράφηκε, η Cosco Shipping Ports και η Qingdao Port International Development θα κατέχουν το 40% και το 9,9% του τερματικού σταθμού, αντίστοιχα, ενώ η APM Terminals, η οποία ανήκει στον όμιλο της Maersk, θα κατέχει μερίδιο ύψους 50,1%.
Η ίδια μετοχική σύνθεση θα επικρατεί και στο σταθμό διαχείρισης κατεψυγμένων φορτίων του λιμανιού.
Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της APM Terminals, η στρατηγική συμμαχία που διαμορφώνεται στο Vado Ligure, αποσκοπεί στο να καθιερώσει το εν λόγω λιμάνι ως κόμβο εισαγωγών και εξαγωγών των αγορών του βορειοδυτικού τμήματος της Ιταλίας, αλλά και της κεντρικής Ευρώπης.
Ο νέος τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων θα μπορεί να εξυπηρετεί πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 19.000 TEUs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.