Ολοκληρώθηκε επένδυση κοινοπραξίας σε λιμένα της Κολομβίας

Ολοκληρώθηκε επένδυση κοινοπραξίας σε λιμένα της Κολομβίας

63
Ολοκληρώθηκε επένδυση κοινοπραξίας σε λιμένα της Κολομβίας

Σε δελτίου Τύπου που εξέδωσε η εταιρεία ICTSI (International Container Terminal Services Inc.), με έδρα στις Φιλιππίνες, ανακοινώθηκε η έναρξη λειτουργίας του νέου τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων καθώς και χύδην φορτίων που κατασκευάστηκε στο λιμάνι «Puerto Aguadulce», στην πόλη Buenaventura της Κολομβίας.
Ο τερματικός σταθμός, έκτασης 1.280 στρεμμάτων, αποτελεί δημιούργημα της κοινοπραξίας της ICTSI και του ομίλου PSA International. Ο τερματικός αυτός σταθμός, αξίας τουλάχιστον $550 εκατ., προβλέπεται πως θα ενισχύσει περαιτέρω την ανάπτυξη της οικονομίας της Κολομβίας. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κολομβίας, μέσα από αυτήν την επένδυση αναμένεται να αυξηθούν οι εμπορευματικές συναλλαγές της χώρας με το εξωτερικό, καθιστώντας ανταγωνιστική την θέση της Κολομβίας σε παγκόσμιο επίπεδο, στον τομέα των εξαγωγών προϊόντων όπως είναι η ζάχαρη και ο καφές.
Υψηλόβαθμα στελέχη της λιμενικής αρχής του «Puerto Aguadulce», σε δηλώσεις τους τονίζουν ότι η δημιουργία του τερματικού σταθμού στην περιοχή θα αποτελέσει σημαντικό κόμβο για το παγκόσμιο εμπόριο, έχοντας την ικανότητα να ανταποκριθεί στις τρέχουσες και μελλοντικές απαιτήσεις των πελατών και προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και παραγωγικότητας.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών του τερματικού σταθμού, το λιμάνι «Puerto Aguadulce» έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται έως και 550.000 TEUs ετησίως, διαθέτοντας δυο κρηπιδώματα για τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ενώ ο τερματικός σταθμός διαχείρισης των πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίων θα έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται 2 εκατ. τόνους φορτίου ετησίως. Το λιμάνι «Puerto Aguadulce» είναι επίσης εξοπλισμένο με γερανογέφυρες οι οποίες μπορούν να εξυπηρετήσουν πλοία χωρητικότητας μέχρι 18.000 TEUs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.