Παίρνει παράταση δύο μηνών η συγχώνευση Hapag-Lloyd και UASC

Παίρνει παράταση δύο μηνών η συγχώνευση Hapag-Lloyd και UASC

82
Παίρνει παράταση δύο μηνών η συγχώνευση Hapag-Lloyd και UASC

Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου τα γερμανικά ειδησεογραφικά μέσα μετέδιδαν πληροφορίες περί πιθανής καθυστέρησης της διαδικασίας συγχώνευσης μεταξύ Hapag-Lloyd και UASC. Και καθώς φαίνεται υπήρχε αρκετή δόση αλήθειας στα τότε δημοσιεύματα, με δεδομένο πως η ίδια η Hapag-Lloyd με ανακοίνωσή της την περασμένη Παρασκευή ενημερώνει και επισήμως ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης με την United Arab Shipping Company (UASC) θα καθυστερήσει για περίπου δύο μήνες.

Πλέον ως ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας συγχώνευσης ορίζεται η 31η Μαΐου 2017 αντί της μέχρι πρότινος ισχύουσας 31ης Μαρτίου.

The UASC container vessel

Στην ανακοίνωσή της η Hapag-Lloyd επικαλείται τεχνικούς και γραφειοκρατικούς λόγους για την εμφανιζόμενη καθυστέρηση της όλης διαδικασίας, ενώ τονίζει πως η συγχώνευση δεν τίθεται σε καμμία περίπτωση σε κίνδυνο.

Να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης η γερμανική Hapag-Lloyd θα αναδειχθεί ως η πέμπτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, από νούμερο έξι που ήταν μέχρι πρότινος.

 

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/STEPHEN MORRISON & APE-ALI HAIDER

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.