Η Star Bulk Carriers βραβεύεται για τα υψηλά πρότυπα ποιότητας στα πλοία...

Η Star Bulk Carriers βραβεύεται για τα υψηλά πρότυπα ποιότητας στα πλοία της

814
Η Star Bulk Carriers βραβεύεται για τα υψηλά πρότυπα ποιότητας στα πλοία της

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το νηολόγιο της Δημοκρατίας των Marshall Islands, ανακοινώθηκε η απονομή σε 30 πλοία της εταιρείας Star Bulk Carriers του βραβείου Qualship 21 της ακτοφυλακής των ΗΠΑ. Το πρόγραμμα Qualship 21 επιβραβεύει όσες εταιρείες πληρούν κριτήρια υψηλής ποιότητας στις δραστηριότητές των πλοίων τους εφόσον βέβαια τα πλοία αυτά είναι εγγεγραμμένα σε πιστοποιημένα νηολόγια.
Το νηολόγιο των Marshall Islands αποτελεί ένα από τα ελάχιστα νηολόγια παγκοσμίως όπου οι κρατήσεις των πλοίων του στους λιμένες των Η. είναι κάτω από το 1,0% σε περίοδο τριετιας και το μοναδικό από τα μεγάλα νηολόγια που διατήρησε το καθεστώς Qualship καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016. Να σημειωθεί ότι 13 νηολόγια αποπέμφθηκαν από το πρόγραμμα Qualship 21 το περασμένο έτος καθώς το ποσοστό κράτησης των πλοίων τους υπερέβη το 1,0%, σε περίοδο τριετίας.
Σε επιστολή προς της Star Bulk, εκπρόσωπος της Αμερικάνικης Ακτοφυλακής τόνισε πως λιγότερο από το 10% των πλοίων που δεν φέρουν σημαία των ΗΠΑ και δραστηριοποιούνται στον θαλάσσιο χώρο των ΗΠΑ καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προγράμματος Qualship 21, γεγονός που αποδεικνύει την υψηλή ποιότητα των πλοίων της Star Bulk Carriers. Ο CEO της Star Bulk, Νικόλαος Ρέσκος, δήλωσε: «Η βράβευσή μας αποτελεί υπέροχο νέο, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τους ναυλωτές μας. Τα πλοία της εταιρείας έχουν αναγνωρισθεί ως ποιοτικά με περιορισμένο αριθμό επιθεωρήσεων από τις λιμενικές αρχές, στο διάστημα πιστοποίησης του προγράμματος Qualship 21». Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Ξενακούδη,Worldwide Business Operations Manager του IRI (International Registry Inc.), υπήρξε στενή συνεργασία μεταξύ του IRI και της εταιρείας Star Bulk για να διασφαλιστεί ότι τα πλοία της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας θα συμμορφωθούν με τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας που καθορίζονται από τις λιμενικές αρχές, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Το νηολόγιο των Marshall Islands, συμμετέχει για 12 συναπτά έτη στο πρόγραμμα Qualship 21.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.