Η αγορά κρουαζιέρας στην Ασία δίνει «ζωή» σε ευρωπαϊκά ναυπηγεία

Η αγορά κρουαζιέρας στην Ασία δίνει «ζωή» σε ευρωπαϊκά ναυπηγεία

125
Η αγορά κρουαζιέρας στην Ασία δίνει «ζωή» σε ευρωπαϊκά ναυπηγεία

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ναυπήγησης του γιγαντιαίου «Norwegian Joy», του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου που έχει ποτέ ναυπηγηθεί από τα γερμανικά ναυπηγεία Meyer Werft στο Πάπενμπουργκ της Κάτω Σαξονίας. Το «Norwegian Joy» θα βγει από την δεξαμενή των ναυπηγείων σήμερα Σάββατο 4 Μαρτίου.
Το νέο απόκτημα της Norwegian Cruise Line, χωρητικότητας 168.800 gt, θα έχει μήκος 324 και πλάτος 41,4 μέτρα, ενώ θα μπορεί να φιλοξενεί 4.200 επιβάτες.
untitled
Το «Norwegian Joy» αναμένεται μετά από τέσσερις εβδομάδες να πραγματοποιήσει τους δοκιμαστικούς του πλόες στην Βόρεια Θάλασσα, ενώ παράλληλα θα αρχίσει και η εκπαίδευση των 1.600 μελών του πληρώματός του. Κι αυτό καθώς αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών, το κρουαζιερόπλοιο θα παραδοθεί στην Norwegian Cruise Line για να αρχίσει τα δρομολόγιά του. Κύριοι λιμένες προσέγγισης του «Norwegian Joy» θα αποτελέσουν η Σανγκάη και η Τιαντζίν.
Τα γερμανικά ναυπηγεία Meyer Werft εκτός του «Norwegian Joy» αναμένεται εντός του φθινοπώρου του τρέχοντος έτους να παραδώσουν ένα ακόμα κρουαζιερόπλοιο, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες των Ασιατών επιβατών κρουαζιέρας. Πρόκειται για το «World Dream», που θα ενταχθεί στο στόλο της ασιατικής Dream Cruises, η οποία ανήκει στον όμιλο Genting Hong Kong.

Φωτό: meyerwerft.de

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.