Κέρδη και νέες επενδύσεις για τους παγκόσμιους πετρελαϊκούς κολοσσούς

Κέρδη και νέες επενδύσεις για τους παγκόσμιους πετρελαϊκούς κολοσσούς

33
Κέρδη και νέες επενδύσεις για τους παγκόσμιους πετρελαϊκούς κολοσσούς

-          Τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της ανακοίνωσε ο πετρελαϊκός κολοσσός Royal Dutch Shell. Η εταιρεία παρουσίασε κέρδη $3,5 δις. στο σύνολο του 2016, ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με το 2015, οπότε και τα κέρδη είχαν ανέλθει σε $3,8 δις. Στο 4ο τρίμηνο, τα κέρδη έφτασαν το $1 δις.

–          Η μεξικανική Pemex εξέδωσε το μεγαλύτερο εταιρικό ομόλογο που έχει εκδοθεί ποτέ στις αναπτυσσόμενες χώρες, συνολικής αξίας € 4.250 εκατ. με κουπόνια λήξης 4, 5, 7 και 11 ετών. Η συναλλαγή υπερκαλύφθηκε κατά 4,2 φορές και ο πετρελαϊκός κολοσσός μπόρεσε να αντλήσει € 18 δις, από συνταξιοδοτικά funds και μεγάλους διαχειριστές χαρτοφυλακίων από την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Η εταιρεία στοχεύει μέσω του συγκεκριμένου ομολόγου να χρηματοδοτήσει μεγάλες, στρατηγικού ενδιαφέροντος επενδύσεις.

–          Νέο πετρελαϊκό κοίτασμα 30 εκατ. βαρελιών ανακαλύφθηκε στο Ιράν. Εκπρόσωπος της Εθνικής Ιρανικής Εταιρείας Πετρελαίου (National Iranian Oil Company – NIOC) ανέφερε ότι 4,7 εκατ. πετρελαίου είναι άμεσα εξορύξιμα, ενώ στο ίδιο οικόπεδο ανακαλύφθηκαν, επίσης, 128 τρις. κυβικά πόδια φυσικού αερίου. Τα αποθέματα του Ιράν ανέρχονται σε 157 εκατ. βαρέλια, καθιστώντας το Ιράν την 3η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα παγκοσμίως, ενώ έρχεται 1η παγκοσμίως στα αποθέματα φυσικού αερίου.

Φωτό: en.nioc.ir

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.