Η MSC Cruises θέτει στόχο τους 3,4 εκατ. επιβάτες για το 2022

Η MSC Cruises θέτει στόχο τους 3,4 εκατ. επιβάτες για το 2022

81
Η MSC Cruises θέτει στόχο τους 3,4 εκατ. επιβάτες για το 2022

Η MSC Cruises συνεχίζει δυναμικά την αναπτυξιακή της πολιτική. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως θα διαθέσει συνολικά €9 δις, σε ναυπηγήσεις πλοίων και όχι μόνο.

Οι ναυπηγήσεις αφορούν 4 νέα πλοία («Meraviglia», «Seaside», «Seaview» και «Bellissima»), τα οποία θα ενταχθούν στο στόλο της εταιρείας την περίοδο 2017-2019 και θα δραστηριοποιηθούν σε Μεσόγειο, Καραϊβική και Νότια Αμερική.  Επιπρόσθετα, η MSC Cruises σχεδιάζει τη ναυπήγηση επιπλέον 7 πλοίων για την περίοδο από το 2020 έως το 2026. Για τις ναυπηγήσεις αυτές η εταιρεία θα συνεργαστεί με τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri και με τα γαλλικά ναυπηγεία STX. Εκτιμάται πως μέχρι το τέλος του 2026 ο στόλος της MSC θα αποτελείται από 23 πλοία.

Η εταιρεία προτίθεται, επίσης, να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία μιας εφαρμογής μέσω της οποίας ο επιβάτης θα μπορεί να πραγματοποιεί μια εικονική περιήγηση στο πλοίο με το οποίο θα ταξιδέψει και θα έχει τη δυνατότητα να δει τις υπηρεσίες που προσφέρονται σε αυτό, προτού κάνει την κράτηση για κρουαζιέρα.

Η ενσωμάτωση των νέων πλοίων στον στόλο της MSC Cruises καθώς και η δημιουργία της εφαρμογής στoχεύουν στην ικανοποίηση των πελατών της εταιρείας και ανταποκρίνονται στην ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση βελτιωμένων και φιλικών προς τον επιβάτη υπηρεσιών.

Να σημειωθεί, ότι το 2003 η εταιρεία είχε υποδεχθεί στα πλοία της μόλις 123.000 επιβάτες, ενώ το 2016 έφτασε τους 1,7 εκατ. Στόχος της εταιρείας για το 2022 είναι να καταφέρει να φιλοξενήσει στα κρουαζιερόπλοιά της 3,4 εκατ. επιβάτες.

Φωτό: msc.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.