«Δεν έχει ναύτες πλέον το ελληνόκτητο βαπόρι» και αιτία είναι οι συνδικαλιστές

«Δεν έχει ναύτες πλέον το ελληνόκτητο βαπόρι» και αιτία είναι οι συνδικαλιστές

2907
«Δεν έχει ναύτες πλέον το ελληνόκτητο βαπόρι» και αιτία είναι οι συνδικαλιστές

Σε σημερινές του δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρος Βενιάμης, προέβη σε σημαντικές καταγγελίες, με κυριότερη ότι οι συνδικαλιστές είναι αυτοί που εμποδίζουν τους Έλληνες να δουλέψουν στα καράβια με μισθό €1.800.
Χαρακτηριστικά, ο κ. Βενιάμης δήλωσε ότι «δεν έχει ναύτες πλέον το ελληνόκτητο βαπόρι» και πως «σε 5.000 ελληνόκτητα πλοία δεν υπηρετούν ούτε πέντε Έλληνες».
Ο κ. Βενιάμης τόνισε πως ο ίδιος «τα τελευταία χρόνια έχω φέρει σε κάθε κυβέρνηση το αίτημα να επαναφερθεί η έννοια της ναυτοσύνης. Πώς όμως; Να δώσουμε το δικαίωμα να ανέβουν οι Έλληνες ναύτες με ανταγωνιστικά μισθολόγια με βάση τη σύμβαση που υπερασπίζεται η ΠΝΟ για τους ξένους ναυτικούς που υπηρετούν στα πλοία. Αυτήν έχουμε προτείνει ώστε να δώσουμε νέες θέσεις εργασίας με βάση τα διεθνή κρατούντα».
Μάλιστα, εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ Αντώνη Νταλακογιώργο, ανέφερε ότι ο κ. Νταλακογιώργος «δεν εκπροσωπεί την ποντοπόρο ναυτιλία», ενώ σημείωσε ότι «Να μας πει ο κ. Νταλακογιώργος πόσο έχει υπηρετήσει στα πλοία. Αν μπορέσει να βγάλει μια ανακοίνωση, να καταθέσει τη δική του προϋπηρεσία. Δε μπορεί να μη δίνει κάποιος που κάθεται σε μια καρέκλα να κόβει το συνταγματικό δικαίωμα σε νεαρούς Έλληνες να βρουν δουλειά. Ας δει τι συμβαίνει στην ξηρά. Επάνω σε ένα πλοίο έχουμε 18 άτομα για κατώτερο πλήρωμα. Αν σήμερα σαν Έλληνες πλοιοκτήτες απορροφήσουμε στην αρχή 10 μετά 20 μετά 50 χιλιάδες… Να βγει ο κ. Νταλακογιώργος να πει πόσοι Έλληνες ναύτες υπηρετούν στα βαπόρια. Αμφιβάλλω αν υπάρχουν πάνω από 10. Ο Νταλακογιώργος και άλλοι έχουν σφραγίδες και μπλοκάρουν το σύστημα. Υπάρχουν σωματεία για ειδικότητες που έχουν καταργηθεί».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.