Προτεραιότητα της Costa Cruises η μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων

Προτεραιότητα της Costa Cruises η μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων

71
Προτεραιότητα της Costa Cruises η μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων

Η επίτευξη της βιωσιμότητας στα πλοία και στις υπηρεσίες της αποτελεί τον κύριο αντικειμενικό σκοπό της εταιρείας Costa Cruises.

Η εν λόγω εταιρεία, με έδρα στη Γένοβα, αποτελεί μια από τις θυγατρικές εταιρείες του αμερικάνικου ομίλου Carnival Corporation. Διαθέτει στόλο 26 πλοίων και έχει υπό παραγγελία άλλα 7.

Η επικεφαλής της διεύθυνσης Sustainable and External Relations της Costa Cruises, Stefania Lallai, δήλωσε πως η μεταφορά εκατομμυρίων πελατών ετησίως από τα πλοία της εταιρείας επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, μέσω της εκπομπής αέριων ρύπων των πλοίων.

Η μείωση των βλαβερών αερίων αποτελεί μέρος της περιβαλλοντικής στρατηγικής που έχει υιοθετήσει η εταιρεία στα πλοία της, με την ενσωμάτωση σε αυτά ενός συστήματος «οικολογικού καθαρισμού των εκπομπών καυσαερίων». Σύμφωνα με μελέτες της εταιρείας, το σύστημα αυτό, με τη χρήση θαλασσινού νερού, μπορεί να συμβάλλει σε μείωση μέχρι και 90% των εκπομπών τοξικών αερίων των πλοίων.

Σε ότι αφορά την ανακύκλωση απορριμμάτων από τα πλοία της, η Costa Cruises έχει κατορθώσει σε συνεργασία με την ένωση CIAL (Consorzio Imballaggi Alluminio) να ανακυκλώσει από το 2007 μεγάλο μέρος των απορριμμάτων της, που είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Carnival Cruises με την ονομασία «On Course for the Future», το περασμένο έτος, η εταιρεία μείωσε κατά 4,8% την κατανάλωση ενέργειας στα πλοία της, ανακύκλωσε το 100% των απορριμμάτων της και συνέβαλε στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 2,3%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.