Καθημερινά και όλο το χρόνο οι πτήσεις από Αθήνα προς Νέα Υόρκη

Καθημερινά και όλο το χρόνο οι πτήσεις από Αθήνα προς Νέα Υόρκη

622
Καθημερινά και όλο το χρόνο οι πτήσεις από Αθήνα προς Νέα Υόρκη

Ως καλοδεχούμενη και ευχάριστη έκπληξη για πολλούς ταξιδιωτικούς κύκλους υπήρξε η ανακοίνωση της Emirates για τη νέα πτήση της Αθήνας προς Νέα Υόρκη.

Η αεροπορική εταιρεία του Ντουμπάι, σταμάτα τις πτήσεις από Αθήνα προς Λάρνακα τον Μάρτιο και συνδέει για πρώτη φορά την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι συγκεκριμένες πτήσεις χωρίς σταθμό θα εκτελούνται καθόλη τη διάρκεια του έτους. Η Emirates προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που τις δίνονται από τις διακρατικές συμφωνίες των ΗΑΕ και της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, όπως έχει ήδη κάνει στο παρελθόν με τις νέες πτήσεις από το Μιλάνο προς τη Νέα Υόρκη μετά τη συρρίκνωση της Alitalia. Eντούτοις είναι βέβαιο ότι οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες που συνδέουν την Αθήνα με τις ΗΠΑ, έστω και με εποχιακά δρομολόγια, θα προσπαθήσουν να πείσουν την Ουάσιγκτον ότι η εισβολή των Αράβων σε νεα υπερπόντια δρομολόγια δεν είναι προς όφελος της αμερικανικής πολιτικής αεροπορίας. Η είδηση του νέου δρομολογίου πάντως έκανε το γύρο του κόσμου και το πρακτορείο Reuters αναλύει τη βαριά ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Ουάσιγκτον μετά την ανακοίνωση της εταιρείας στο Ντουμπάι. Eδώ και αρκετούς μήνες οι αμερικανικές αεροπορικές ετιαρείες προπαθούν να πείσουν τις αρχές ανταγωνισμού στις ΗΠΑ ότι η επιθετική πολιτική και υπερανάπτυξη της Emirates, της Qatar Airways και της Etihad στηρίζονται κατά βάση σε έμμεσες επιδοτήσεις που διαστρεβλώνουν τον υγιή ανταγωνισμό.

Το νέο δρομολόγιο θα εκτελείται καθημερινά με ένα Boeing 777 από το Ντουμπάι προς το αεροδρόμιο La Guardia της Νέας Υόρκης, με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα. Στη συγκεκριμένη πτήση θα προσφέρεται εκτός της διακεκριμένης και της οικονομικής θέσης και η πολυβραβευμένη πρώτη θέση της Emirates η οποία είναι εξαιρετικά περιζήτητη και ελκυστική στα υψηλά οικονομικά στρώματα των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.