Στο επίκεντρο του Danish Maritime Forum τα φλέγοντα ζητήματα της ναυτιλίας

Στο επίκεντρο του Danish Maritime Forum τα φλέγοντα ζητήματα της ναυτιλίας

133
Στο επίκεντρο του Danish Maritime Forum τα φλέγοντα ζητήματα της ναυτιλίας

Στην έκθεση που φέρει τον τίτλο «The New Normal», παρουσιάζονται τα συμπεράσματα του Danish Maritime Forum 2016 και περιλαμβάνονται εφαρμόσιμες ιδέες που μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα πιεστικά προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο ναυτιλιακός κλάδος, διεθνώς.

Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν στο πλαίσιο διεξαγωγής του Danish Maritime Forum τον περασμένο Οκτώβριο, στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 200 ηγετικά στελέχη του παγκόσμιου ναυτιλιακού επιχειρείν.

Τα ζητήματα στα οποία είχε επικεντρωθεί το ναυτιλιακό φόρουμ της Δανίας είναι κυρίως αυτά της απανθρακοποίησης (decarbonization), της εφαρμογής τεχνολογικών καινοτομιών, της αντιμετώπισης της πλεονάζουσας χωρητικότητας, της εξωστρέφειας του κόσμου της ναυτιλίας.

Υπήρξαν πολλές και ενδιαφέρουσες οι ιδέες που παρουσιάστηκαν στο Danish Maritime Forum 2016. Όπως για παράδειγμα, η δημιουργία ενός ταμείου χρηματοδοτούμενο εξολοκλήρου από τη ναυτιλιακή βιομηχανία με στόχο την επιδότηση της διάλυσης πλοίων μεγάλης ηλικίας ή η επιβολή μίας εισφοράς επί των καυσίμων με στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Θετική ανταπόκριση βρήκε και η ιδέα δημιουργίας μίας «Maritime Valley» -στα πρότυπα της «Silicon Valley»- με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας και του risk-taking στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Επίσης, από πολλούς παράγοντες της ναυτιλίας τονίστηκε η δυνατότητα η ναυτιλία να λαμβάνει το know-how επίλυσης κρίσεων και προβλημάτων και από άλλες βιομηχανίες, ενώ τονίστηκε και η ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων εκπροσώπησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Μπορείτε να βρείτε την έκθεση του Danish Maritime Forum, εδώ.

Φωτό: danishmaritimedays.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.