Συνεχίζονται οι ναυπηγήσεις ρυμουλκών διπλού καυσίμου

Συνεχίζονται οι ναυπηγήσεις ρυμουλκών διπλού καυσίμου

306
Συνεχίζονται οι ναυπηγήσεις ρυμουλκών διπλού καυσίμου

Το ναυπηγείο Gondan, στο Figueras της Ισπανίας, καθέλκυσε το τρίτο κατά σειρά ρυμουλκό με κινητήρες διπλού καυσίμου, το οποίο κατασκευάστηκε για λογαριασμό της νορβηγικής ναυτιλιακής εταιρείας Østensjø Rederi.

Το συγκεκριμένο ρυμουλκό μήκους 40,2 μέτρων και πλάτους 16 μέτρων θα παρέχει υπηρεσίες ρυμούλκησης στο νορβηγικό κολοσσό Statoil, στον τερματικό σταθμό που βρίσκεται στο νησί Melkøya της Νορβηγίας.

Σημειώνεται πως το ρυμουλκό έχει κατασκευαστεί ώστε να αντέχει στους πάγους και να παρέχει πλήρη επιχειρησιακή διαθεσιμότητα σε θερμοκρασίες έως και 20 βαθμούς υπό το μηδέν. Ταυτόχρονα, συνδυάζει την φιλικότητα προς το περιβάλλον μέσω της χρήσης καυσίμου LNG στην πλειονότητα των δραστηριοτήτων του και την ευελιξία της δύναμης που παρέχει το diesel, για την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου επιχειρησιακής ασφάλειας.

Τονίζεται πως για τους επόμενους μήνες, το μηχανοκίνητο πλοίο θα είναι αγκυροβολημένο στην αποβάθρα του ναυπηγείου, μέχρι την ολοκλήρωση της ναυπήγησής του.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.