Νέα εποχή για τα ναυπηγεία Lloyd Werft

Νέα εποχή για τα ναυπηγεία Lloyd Werft

227
Νέα εποχή για τα ναυπηγεία Lloyd Werft

Τα ναυπηγεία Lloyd Werft στο Μπρεμερχάφεν αποφάσισαν να επικεντρωθούν σε εργασίες κατασκευής και μετατροπής σκαφών αναψυχής και κρουαζιερόπλοιων, ενώ αποφασίστηκε η εγκατάλειψη των επισκευών πλοίων.

Σύμφωνα με την διοίκηση των γερμανικών ναυπηγείων πρόκειται για μία βαθιά διαρθρωτική αλλαγή, προκειμένου τα ναυπηγεία να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις της βιομηχανίας της κρουαζιέρας αλλά και των σκαφών αναψυχής. Βέβαια, αυτή η αλλαγή θα οδηγήσει υποχρεωτικά και σε αναπροσαρμογή του αριθμού των ατόμων που εργάζονται στα ναυπηγεία, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για αρκετές απολύσεις.

Μεταξύ των στόχων των ναυπηγείων, που πλέον ανήκουν στην Genting Hong Kong (μέλος του Μαλαισιανού ομίλου Genting Group), είναι η περαιτέρω αύξηση της ποιότητας των ναυπηγήσεων και η δημιουργία συνεργιών, μέσω της αξιοποίησης -μεταξύ άλλων- και του νέου Design-Center των ναυπηγείων, που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Μάιο.

Φωτό: lloydwerft.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.