Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη Φ/Γ πλοίου στην Άνδρο

Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη Φ/Γ πλοίου στην Άνδρο

374
Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη Φ/Γ πλοίου στην Άνδρο

Αναφορικά με την προσάραξη του M/V ”CABRERA” σημαίας ANTIGUA BARBUDA την 24/12/2016, με εννέα (09) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της ν. Άνδρου γνωρίζεται ότι κατόπιν διενέργειας τακτικών ελέγχων, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής από ξηράς και από θαλάσσης, διαπιστώθηκε ότι εξακολουθεί να υφίσταται η ύπαρξη ιριδίζοντος φιλμ εκτάσεως 800 τ.μ. πέριξ του ναυαγίου, καθώς και η ύπαρξη μικρών διάσπαρτων κηλίδων πετρελαίου στους κολπίσκους “Μικρά” και “Μεγάλα Πεζά” εκτάσεως 10 τ.μ. και 30 τ.μ. αντίστοιχα, ενώ στην παρακείμενη παραλία “Λευκιδάρι” διαπιστώθηκε η ρύπανση ακτών από πετρελαιοειδή εκτάσεως 700 τ.μ.
Από την ανάδοχη εταιρία απορρύπανσης έχουν τοποθετηθεί απορροφητικά φράγματα καθ’ όλο το μήκος της αριστερής πλευράς του πλοίου, ενώ Ρ/Κ σκάφος διενήργησε, βραδινές ώρες χθες, εργασίες απάντλησης μαζούτ ποσότητας τεσσάρων χιλιάδων εξακοσίων λίτρων (4.600 lt) από τη δεξαμενή νούμερο 12 στην αριστερή πλευρά του Φ/Γ.
Επίσης, πραγματοποιούνται εργασίες απορρύπανσης στην παραλία “Λευκιδάρι”, όπου συνεργεία της αναδόχου εταιρείας προέβησαν χθες και σήμερα σε εργασίες καθαρισμού με τη χρήση απορροφητικών φραγμάτων εντός θαλάσσης και αιγιαλού και απορροφητικών πετσετών επί του αιγιαλού.
Τέλος, προς υποβοήθηση του έργου απάντλησης καυσίμων – πετρελαιοειδών βρίσκονται στο λιμένα Γαυρίου συνολικά τρία (03) ρυμουλκά σκάφη, καθώς και το αντιρρυπαντικό σκάφος “SEA GUARDIAN TWIN 12″ Ν.Λ. 470, ενώ εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.