Έκτακτη Είδηση: Απελευθερώθηκαν όλοι οι όμηροι από το αεροσκάφος στη Μάλτα (τελευταία ενημέρωση)

    415
    Έκτακτη Είδηση: Απελευθερώθηκαν όλοι οι όμηροι από το αεροσκάφος στη Μάλτα (τελευταία ενημέρωση)
    Φωτό: Wikipedia Commons

    Ελεύθεροι αφέθηκαν από τους αεροπειρατές όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους στη Μάλτα, σύμφωνα με το μαλτέζο πρωθυπουργό Joseph Muscat.

    Σημειώνεται πως λίγα λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι, η πόρτα του αεροσκάφους άνοιξε και απελευθερώθηκε μια πρώτη ομάδα επιβατών, αποτελούμενη από γυναίκες και παιδιά.

    Η αεροπειρατεία πραγματοποιήθηκε σε αεροσκάφος τύπου Airbus A320, της κρατικής λιβυκής εταιρείας Afriqiyah Airways, το οποίο εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο στη Λιβύη. Οι αεροπειρατές υποχρέωσαν τον πιλότο να προσγειώσει το αεροσκάφος στον διεθνή αερολιμένα της Μάλτας, στην Βαλέτα.

    Σύμφωνα με έγκυρα πρακτορεία ειδήσεων, οι αεροπειρατές απείλησαν να ανατινάξουν το αεροσκάφος, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αεροπειρατής ή οι αεροπειρατές -καθώς ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για ένα ή περισσότερα άτομα- φέρεται να έχει δηλώσει ότι είναι υποστηρικτής του πρώην δικτάτορα της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι και ζητά την απελευθέρωση του γιου του. O

    πρωθυπουργός της Μάλτας Joseph Muscat σε ανάρτηση του, μέσω του λογαριασμού του στο twitter, επιβεβαίωσε την είδηση δηλώνοντας πως έχει ενημερωθεί για πιθανή κατάσταση αεροπειρατείας σε εσωτερική πτήση της Λιβύης, στην οποία έγινε εκτροπή στην Μάλτα.

    Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Μάλτα στις 11:32, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών πρακτορείων ειδήσεων της Μάλτας, εκτελούσε εσωτερική πτήση από τη Sebha στην Tripoli της Λιβύης.

    Ο τηλεοπτικός σταθμός TMV της Μάλτας, αναφέρει πως στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 118 άτομα, εκ των οποίων 111 επιβάτες και 7 άτομα πλήρωμα.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.