Για ρεκόρ 10ετίας οδεύει η παγκόσμια κρουαζιέρα το 2017

Για ρεκόρ 10ετίας οδεύει η παγκόσμια κρουαζιέρα το 2017

124
Για ρεκόρ 10ετίας οδεύει η παγκόσμια κρουαζιέρα το 2017

Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) δημοσίευσε τις εκτιμήσεις της για το πώς θα κινηθεί η κρουαζιέρα για το 2017, υποστηρίζοντας ότι σε παγκόσμιο επίπεδο θα καταγράψει το επόμενο έτος ρεκόρ δεκαετίας.

Σύμφωνα με την έκθεσή της, που φέρει τον τίτλο «2017 State of the Cruise Industry Outlook», η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας εκτιμά ότι η αύξηση στα ταξίδια κρουαζιέρας θα συνεχιστεί καθ’ όλη την διάρκεια του νέου έτους, οπότε και συνολικά 25,3 εκατομμύρια επιβάτες θα επιλέξουν για τις διακοπές τους ένα πακέτο κρουαζιέρας, όταν το 2007 είχαν ταξιδέψει με κρουαζιερόπλοιο 15,8 εκατομμύρια. Πρόκειται για μία αύξηση της τάξης του 60%.

Εντός του 2017 εκτιμάται ότι η παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρας θα υποδεχθεί 26 νέα κρουαζιερόπλοια, για θαλάσσιες και ποτάμιες κρουαζιέρες. Πρόκειται για μία επένδυση που αγγίζει τα 6,8 δις δολάρια ΗΠΑ. Κατά την περίοδο 2017-2026 η βιομηχανία αναμένει να υποδεχθεί συνολικά 97 νέα κρουαζιερόπλοια, στα οποία θα έχουν επενδυθεί κεφάλαια ύψους 53 δις δολαρίων ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CLIA, Cindy D’Aoust, τόνισε σε δηλώσεις του ότι «η βιομηχανία κρουαζιέρας ανταποκρίνεται στην παγκόσμια ζήτηση και είμαστε ιδιαιτέρως αισιόδοξοι τόσο λόγω των καλών βραχυπρόθεσμων όσο και μακροπρόθεσμων προοπτικών».

Σύμφωνα με την CLIA η παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρας δίνει εργασία σε 956.597 πλήρους απασχόλησης εργαζομένους, που κερδίζουν σε αμοιβές συνολικά 38 δις δολάρια ΗΠΑ.

 

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/HANNAH MCKAY

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.