Η περαιτέρω αύξηση της φορολογίας των ναυτικών αντικίνητρο για την προσέλκυση νέων...

Η περαιτέρω αύξηση της φορολογίας των ναυτικών αντικίνητρο για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα

2430
Η περαιτέρω αύξηση της φορολογίας των ναυτικών αντικίνητρο για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα

Για τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων) και την εξαίρεσή τους από τις επίμαχες διατάξεις του Νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016), μεταξύ άλλων,  η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016.

Για το φορολογικό καθεστώς και τον βαρύτατο  φορολογικό πέλεκυ που αναμένει τους Έλληνες ναυτικούς ο Cpt. Μανώλης Τσικαλάκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Π.Ε.Ν.)  μας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο Ναυτικός είναι πολλαπλά βεβαρημένος, αρκεί να σας πώ ότι οι εισφορές ενός Πλοιάρχου μηνιαίως είναι 2.300 ευρώ και η φορολογία του, μετά  και από την τελευταία αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, μπορεί να φτάσει μέχρι και το 30%. Περαιτέρω αύξηση της φορολογίας των ναυτικών, μεταξύ των άλλων, είναι και αντικίνητρο για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα και την παραμονή των υπαρχόντων στην Ελληνική σημαία. Δηλαδή είναι και αντικίνητρο για την παραμονή των πλοίων στην Ελληνική σημαία, αλλά και για τη Ναυτιλία μας γενικότερα που είναι ο κύριος πυλώνας της οικονομίας της χώρας μας».

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.