Δημήτριος Ματθαίου: είμαι ευτυχής που η DANAOS Management Consultants εντάχθηκε στο πρόγραμμα...

Δημήτριος Ματθαίου: είμαι ευτυχής που η DANAOS Management Consultants εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Green Awards

555
Δημήτριος Ματθαίου: είμαι ευτυχής που η DANAOS Management Consultants εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Green Awards

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της DANAOS  η επίσημη εκδήλωση ένταξης της Danaos Management Consultants, μιας εταιρείας που προσφέρει εξειδικευμένο λογισμικό για τη ναυτιλία, ως «νέου παρόχου κινήτρου» (Incentive provider) στην οικογένεια του Green Awards.

Κατά την διάρκεια της τελετής ο Πρόεδρος του Green Award Foundation κ. Δημήτριος Ματθαίου παρέδωσε την πλακέτα του Green Award στον κ. Δημήτριο Θεοδοσίου, το συν-ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Danaos Management Consultants S.A. (DANAOS), καλωσορίζοντας την DANAOS στα Green Awards ως νέο πάροχο κινήτρου.

Το Green Award αποτελεί ένα σήμα πιστοποίησης ποιότητας για πλοία, τα οποία πετυχαίνουν και διατηρούν πολύ υψηλά στάνταρντ ασφαλείας και περιβαλλοντικής προστασίας, ενώ έχει θέσει στόχο να καταστήσει την – υψηλών προτύπων – διαχείριση πλοίων, πιο ελκυστική οικονομικά.

Οι Οργανισμοί λιμένων σε διάφορες χώρες όπως και αρκετοί πάροχοι υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ναυτιλίας, παρέχουν προσφορές για εξοικονόμηση των σχετικών εξόδων, σε πλοία με Πιστοποίηση Green Award. Περισσότεροι από 80 –διεθνώς– πάροχοι κινήτρων μείωσης του λειτουργικού κόστους των πλοίων, συμμετέχουν αυτή την στιγμή στο πρόγραμμα του Green Award Foundation, ενώ πλέον νέος πάροχος κινήτρου είναι και η Danaos Management Consultants, η οποία προσφέρει εκπτώσεις σε όσους διαθέτουν το Green Award certificate.

Ο κ. Θεοδοσίου, διευθύνων σύμβουλος της DANAOS, στην ομιλία του τόνισε ότι ο ίδιος πιστεύει «ακράδαντα στη συνεργασία και στην παροχή κινήτρων όπως ισχύει στην περίπτωση των Green Awards. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η τεχνολογία της DANAOS μπορεί δυνητικά να ενσωματώσει όλα τα μέλη του Green Award για αμοιβαίο όφελος σε απόδοση, οικονομία, ποιότητα και ασφαλή ναυτιλία».

Από την δική του πλευρά ο Πρόεδρος του Green Award Foundation κ. Δημήτριος Ματθαίου τόνισε ότι «είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς στην εποχή μας τη ναυτιλιακή βιομηχανία χωρίς λύσεις πληροφορικής. Οι βάσεις δεδομένων και οι διαδικτυακές πλατφόρμες ενισχύουν την ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων στο ναυτιλιακό κλάδο, επιτρέποντας τη λήψη γρήγορων και σωστών αποφάσεων και ενθαρρύνοντας την ευκολότερη συνεργασία των εμπλεκομένων μερών». Και ο κ. Ματθαίου συμπλήρωσε ότι «είμαι ευτυχής που η DANAOS Management Consultants εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Green Awards, επιτρέποντας σε όσους διαθέτουν το πιστοποιητικό μας να απολαμβάνουν ευνοϊκές τιμές εάν επιλέξουν να προσθέσουν το DanaosONE™ Platform στο δικό τους IT solutions package».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.