Βράβευση του Πάνου Μωραΐτη για την δράση τού ERCI – Emergency Response...

Βράβευση του Πάνου Μωραΐτη για την δράση τού ERCI – Emergency Response Centre International

1836
Βράβευση του Πάνου Μωραΐτη για την δράση τού ERCI – Emergency Response Centre International

Ο Πάνος Γ. Μωραΐτης, o CEO της Aspida, παρέλαβε την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 κατά την τελετή απονομής των Βραβείων AMVER, που διοργάνωσε για μία ακόμη χρονιά σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία και την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών το Propeller Club του Πειραιά, το βραβείο Special Contribution Award.
Το βραβείο δόθηκε στον κ. Πάνο Μωραΐτη για την πρωτοβουλία του να ιδρύσει το 2015 το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Emergency Rescue Centre International (ERCI), ο οποίος αναλαμβάνει την διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης (Search and Rescue – SAR) στο Αιγαίο, έχοντας προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες και βοήθεια σε περισσότερους από 45.000 πρόσφυγες και μετανάστες, που επιχείρησαν να φτάσουν στα ελληνικά νησιά και κυρίως στη Λέσβο.
Επιπλέον, το 2016 ιδρύθηκε από τον CEO της Aspida και το εκπαιδευτικό τμήμα του ERCI, που επιχειρεί να ενισχύσει την εκπαίδευση νέων στα στρατόπεδα προσφύγων, ενώ πλέον στόχος είναι η δημιουργία και ενός τμήματος που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Ο Πάνος Μωραΐτης, ο ιδρυτής του ERCI, κατά την παραλαβή του βραβείου τόνισε ότι «αυτό το βραβείο είναι το αποτέλεσμα μίας ομαδικής προσπάθειας και το παραλαμβάνω εξ ονόματος της ομάδας μου αλλά και των εθελοντών και των ανθρώπων που υποστήριξαν τη δράση μας καθ’ όλη την διάρκεια του περασμένου έτους». Και ο κ. Μωραΐτης σημείωσε ότι «το βραβείο δε συνιστά μόνο μία τιμή αλλά και μία υποχρέωση να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.