Απονεμήθηκαν τα βραβεία AMVER

Απονεμήθηκαν τα βραβεία AMVER

626
Απονεμήθηκαν τα βραβεία AMVER

Το Propeller Club του Πειραιά διοργάνωσε για μία ακόμη χρονιά σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία και την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών την τελετή απονομής των Βραβείων AMVER.
Στην εντυπωσιακή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, με παρουσία πλήθους κόσμου, απονεμήθηκαν τα βραβεία AMVER σε περισσότερες από 160 ελληνικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις, τα πλοία των οποίων -άνω των 1.700 σε αριθμό- και τα πληρώματά τους συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης ανθρωπίνων ζωών και περιουσίας στην θάλασσα.
Παρόντες στην τελετή ήταν ο νέος Αμερικανός πρέσβης Geoffrey Pyatt, ο αντιναύαρχος της Αμερικανικής Ακτοφυλακής Charles Ray, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Θεοτοκά.
Η τελετή απονομής των βραβείων AMVER, τα οποία έχουν μία ιστορία που ξεκινά από το 1971, συνέπεσε και με τον εορτασμό των 80 ετών από την ίδρυση του ελληνικού τμήματος του «The International Propeller Club of United States of America – Port of Piraeus», που επιδίωξή του είναι η σύσφιξη των ναυτιλιακών δεσμών των Ελλήνων τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό αλλά και η φιλανθρωπική προσφορά προς την ελληνική κοινωνία.. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας καθώς και του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του ελληνικού ναυτιλιακού επιχειρείν. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΕΕ κ. Θ. Βενιάμης. Το Λιμενικό Σώμα εκπροσώπησε ο αρχηγός του, Αντιναύαρχος. Στ. Ράπτης, κ. ά.

Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος.
20161031_204258
20161031_204231

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.