15 νεότευκτα δεξαμενόπλοια θα προστεθούν στο στόλο της TSAKOS ENERGY NAVIGATION LTD...

15 νεότευκτα δεξαμενόπλοια θα προστεθούν στο στόλο της TSAKOS ENERGY NAVIGATION LTD (TEN LTD)

1820
15 νεότευκτα δεξαμενόπλοια θα προστεθούν στο στόλο της TSAKOS ENERGY NAVIGATION LTD (TEN LTD)

Η εταιρεία TSAKOS ENERGY NAVIGATION LTD (TEN LTD) ανακοίνωσε την παράδοση και μίσθωση δύο νέων πλοίων, του LNG carrier “Maria Energy” και του Aframax tanker “Leontios H”, αναμένοντας ακαθάριστα έσοδα από την εκμετάλλευση των δύο πλοίων που ξεπερνούν τα $170 εκατ.
Αναλυτικότερα, το “Maria Energy”, χωρητικότητας 174.000 cbm, κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Hyundai Heavy Industries, ενώ το “Leontios H” κατασκευάστηκε από την Daewoo Mangalia Heavy Industries.
Για το “Leontios H” συμφωνήθηκε η μακροχρόνια μίσθωσή του από μισθωτή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με την συμφωνία να αποτιμάται σε πάνω από $100 εκατ. Πρόκειται για το τρίτο από τα εννέα συνολικά νεότευκτα Aframax tankers για τα οποία υπάρχει συμφωνία μακροχρόνιας μίσθωσης με αυξανόμενους ναύλους.
Αντίστοιχα, για το “Maria Energy” η συμφωνία ισχύει με ελάχιστο τους 18 μήνες και μέγιστο τα τρία χρόνια, με έσοδα που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα $70 εκατ. με πλήρη άσκηση των δικαιωμάτων. Με την έναρξη της συμφωνίας, τα δύο LNG carriers της εταιρείας, το “Neo Energy” και το “Maria Energy” θα έχουν μισθωθεί για μεσοπρόθεσμα χρονικά διαστήματα.
Σε δηλώσεις που έκανε σχετικά ο COO της ΤΕΝ LTD, κ. Γεώργιος Σαρόγλου ανέφερε ότι «είμαστε ευτυχείς που υποδεχόμαστε το νεότευκτο LNG στον στόλο μας. Με την παράδοση και μίσθωση του “Maria Energy” παράλληλα με το “Neo Energy”, ολοκληρώθηκε επιτυχημένα η 1η φάση που αφορά πλοία LNG και μπορούμε τώρα να εξυπηρετήσουμε πλήρως τις ανάγκες των πελατών μας, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές μας. Επιπλέον, με την παράδοση του Aframax “Leontios H’, βρισκόμαστε πλέον στο μέσο των παραδόσεων αναμένοντας συνολικά 15 νεότευκτα δεξαμενόπλοια. Εντός του επόμενου 15μήνου περιμένουμε να μας παραδοθούν άλλα 8 δεξαμενόπλοια, εισφέροντας έσοδα τουλάχιστον $720 εκατ. σε προσυμφωνημένους ναύλους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, τα συνολικά αναμενόμενα έσοδα να φτάσουν το $1,5 δις. παγιώνοντας τη θέση της ΤΕΝ LTD και ενισχύοντας σημαντικά την άμεση ρευστότητα της εταιρείας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.