Ένα ακόμη πλοίο του στόλου της Arcadia Shipmanagement έλαβε το Green Award...

Ένα ακόμη πλοίο του στόλου της Arcadia Shipmanagement έλαβε το Green Award certificate

1448
Ένα ακόμη πλοίο του στόλου της Arcadia Shipmanagement έλαβε το Green Award certificate

Το πρώτο από τα νεόκτιστα Suezmax δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου της Arcadia Shipmanagement, το MT Aegean Marathon, πιστοποιήθηκε από το Green Award Foundation, ενώ τα πέντε νεόκτιστα πλοία που ακολουθούν, προετοιμάζονται για την πιστοποίηση, που υποδηλώνει την εξαιρετική τους ποιότητα.
Συγκεκριμένα, το πρώτο από τα έξι νεόκτιστα δεξαμενόπλοια μεταφοράς πετρελαίου της Arcadia Shipmanagement, το MT Aegean Marathon, 159.000 dwt, επιθεωρήθηκε από τον οργανισμό Green Award Foundation, λαμβάνοντας το σχετικό πιστοποιητικό. Η Arcadia Shipmanagement παρέλαβε το MT Aegean Marathon στα τέλη του περασμένου Μαΐου και αμέσως υπέβαλε το πλοίο για πιστοποίηση στον οργανισμό Green Award. Η Arcadia, έχοντας λάβει πιστοποίηση από το Green Award Foundation για όλα τα πλοία του στόλου της, παραμένει προσηλωμένη στο στόχο να πιστοποιηθούν και τα έξι συνολικά νεόκτιστα δεξαμενόπλοιά της.
Η Arcadia Shipmanagement έχει δεσμευθεί για την προστασία του περιβάλλοντος και για την ασφάλεια όλων των εργαζομένων στα πλοία της, καθώς και όλων των εμπλεκομένων μερών. Η εταιρεία διατηρεί κορυφαία πρότυπα ασφαλείας και παρέχει ιδιαίτερα αξιόπιστες υπηρεσίες διαχείρισης πλοίων, γεγονός που την καθιστά έναν από τους υπερήφανους κατόχους πιστοποιητικού Green Award.
Η αποτελεσματική λειτουργία, η έμπειρη και επαγγελματική διαχείριση που ασκεί η Arcadia Shipmanagement, σε συνδυασμό με τη μείωση των κινδύνων και τα οικονομικά οφέλη που απορρέουν για ναυλωτές και ιδιοκτήτες, χαρακτηριστικά που συνεπάγεται η πιστοποίηση Green Award, καθιστούν την Arcadia μία από τις πλέον προτιμητέες εταιρείες διαχείρισης πλοίων.
Το Green Award αξιολογεί και εγκρίνει τα πρότυπα ποιότητας, ασφάλειας και περιβαλλοντικής προστασίας τόσο ενός διαχειριστή πλοίων, όσο και των πλοίων του. Οι απαιτήσεις του Green Award υπερβαίνουν τις υφιστάμενες διεθνώς ρυθμιστικές διατάξεις, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα δεδομένων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται ο εξοπλισμός του πλοίου, οι εκπομπές ρύπων, ο ανθρώπινος παράγοντας, η διαχείριση και η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών. Το να πληροί μία εταιρεία διαχείρισης πλοίων τις απαιτήσεις του Green Award, συνιστά ένα μεγάλο επίτευγμα. Μόνο κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης πλοίων και υψηλών επιδόσεων πλοία, είναι σε θέση να λάβουν το εν λόγω πιστοποιητικό.
Το MT Aegean Marathon επέτυχε υψηλή βαθμολογία χωρίς ευρήματα κατά την αξιολόγηση. Ο Jan Fransen, Εκτελεστικός Διευθυντής του Green Award συνεχάρη την Arcadia Shipmanagement για αυτό της το επίτευγμα, δηλώνοντας: «Η Arcadia Shipmanagement είναι εξαιρετικός κάτοχος του πιστοποιητικού. Συμμετέχει στο πρόγραμμα Green Award με όλο της το στόλο εδώ και 12 έτη. Η αφοσίωσή της στην διατήρηση της θάλασσας καθαρής και η φροντίδα της για τους ανθρώπους είναι αξιοσημείωτη. Οι έλεγχοί μας στην Arcadia Shipmanagement δείχνουν μία σταθερά υψηλή ποιότητα και μία συνεχή βελτίωση. Σε αυτήν την εποχή της οικονομικής ύφεσης, είναι σημαντικό να βλέπεις να παραδίδονται πλοία τόσο υψηλής ποιότητας».
Εν τω μεταξύ, ένα ακόμη νεόκτιστο Suezmax δεξαμενόπλοιο της Arcadia, το ΜΤ Aegean Dream, έχει ήδη υποβληθεί προς
πιστοποίηση.

aegean-marathon

aegean-marathon

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.