Δύο κρουαζιερόπλοια θα ξεκινήσουν πιλοτικά να χρησιμοποιούν το λιμάνι του Ηρακλείου ως...

Δύο κρουαζιερόπλοια θα ξεκινήσουν πιλοτικά να χρησιμοποιούν το λιμάνι του Ηρακλείου ως homeport

108
Δύο κρουαζιερόπλοια θα ξεκινήσουν πιλοτικά να χρησιμοποιούν το λιμάνι του Ηρακλείου ως homeport

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση κρουαζιέρας “Seatrade Med” που διεξήχθη στην Santa Cruz της Τενερίφης 21-23 Σεπτεμβρίου 2016, με επικεφαλής, την Αντιπρόεδρο του Οργανισμού, Αγγελική Σμυρνάκη.
Στo πλαίσιo της έκθεσης, έλαβαν χώρα σημαντικές συναντήσεις με στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας και συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας, προβάλλοντας ταυτόχρονα τόσο τις παρεχόμενες υπηρεσίες του λιμένος, όσο και την πόλη του Ηρακλείου ως προορισμό, με στόχο την προσέλκυση νέων κρουαζιερόπλοιων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η συνάντηση με την εκπρόσωπο της Carnival Maritime -που εκπροσωπεί τις εταιρείες AIDA Cruises, Costa Crociere & Costa Asia- κα Nadira Hassan, με την οποία συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις δύο επικείμενες πιλοτικές προσεγγίσεις home port των κρουαζιερόπλοιων AIDA Stella στις 26 Οκτωβρίου και AIDA Aura στις 14 Νοεμβρίου.
Η εταιρεία AIDA Cruises που χρησιμοποιούσε το λιμάνι του Ηρακλείου σαν βάση home port τα έτη 2002 έως 2009, πρόσφατα ξεκίνησε επαφές με την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, για την επαναλειτουργία του λιμένος ως home port, γεγονός που θα αποφέρει σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη τόσο στους εμπλεκόμενους φορείς όσο και στην τοπική κοινωνία.

Φωτό: flickr.com/ planetnd

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.