H συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ οδηγεί σε περικοπές θέσεων εργασίας

H συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ οδηγεί σε περικοπές θέσεων εργασίας

47
H συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ οδηγεί σε περικοπές θέσεων εργασίας

Η βιομηχανική παραγωγή και οι εξαγωγές προϊόντων στις ΗΠΑ συρρικνώθηκαν τον περασμένο μήνα, για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2016. Σύμφωνα με το Associated Press τόσο οι νέες παραγγελίες όσο και ίδια η παραγωγή μειώθηκαν κατακόρυφα στα αμερικανικά εργοστάσια με αποτέλεσμα η μεγάλη πλειοψηφία των βιομηχάνων να αναγκάζονται να προβούν σε περικοπή θέσεων εργασίας στις μονάδες παραγωγής. Σύμφωνα με εκθέσεις που κυκλοφορούν από αρμόδιες αρχές στην Ουάσιγκτον οι αμερικανικές επιχειρήσεις δαπανούν πλέον λιγότερα κονδύλια για τον εξοπλισμό των γραφείων τους, για υπολογιστές και άλλες συσκευές υψηλής τεχνολογίας ενώ και οι πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν μάλλον συρρικνωθεί φέτος μετά από τα επίπεδα ρεκόρ που καταγράφηκαν το 2015.
Παρόλα αυτά, το μέγεθος της πτώσης στη βιομηχανική παραγωγή σύμφωνα με το AP εξέπληξε πολλούς οικονομολόγους, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι η βιομηχανική παραγωγή τόσο στην Κίνα όσο και στην ΕΕ εμφάνισε σημάδια σχετικής βελτίωσης και αύξησης εξαγωγών κατά τους θερινούς μήνες.
Αναλυτές υποστηρίζουν ότι όλες οι ενδείξεις συνηγορούν σε μια αδύναμη παγκόσμια οικονομία, η οποία επηρεάζει άμεσα τις εξαγωγικές πωλήσεις των αμερικανικών εργοστάσιων. Το ισχυρό δολάριο είχε επίσης επηρεάσει τις πωλήσεις στο εξωτερικό ενώ καθιστά τις εισαγωγές πιο οικονομικές και άρα πιο ανταγωνιστικές. Τα μεγαλύτερα αμερικανικά εργοστάσια σε όλες τις πολιτείες αντιδρούν πλέον με σπασμωδικές κινήσεις και με αμηχανία θεωρώντας ότι η δυσμενής κατάσταση θα συνεχιστεί με αποτέλεσμα να απολύουν συνέχεια εργαζομένους.

Φωτο: WIKIPEDIA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.