Αισιόδοξα μηνύματα της COSCO για το λιμάνι του Πειραιά

Αισιόδοξα μηνύματα της COSCO για το λιμάνι του Πειραιά

351
Αισιόδοξα μηνύματα της COSCO για το λιμάνι του Πειραιά

Αύξηση κατά 35% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά σχεδιάζει να επιτύχει η COSCO μέχρι το 2018, σύμφωνα με δηλώσεις του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΠ Α.Ε. Fu Cheng Qiu, στο πρακτορείο Reuters.
Στόχος είναι το λιμάνι του Πειραιά να διακινεί 5.000.000 TEU το 2018 και να καταστεί η βασική πύλη για τις εμπορευματικές ροές μεταξύ Ασίας-Ευρώπης. Όπως δήλωσε ο κ. Fu, αν ο στόχος αυτός επιτευχθεί τότε ο Πειραιάς θα συγκαταλέγεται στα 30 μεγαλύτερα λιμάνια παγκοσμίως στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.
Οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις θα καταστήσουν τον Πειραιά το πέμπτο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης,από την όγδοη θέση που κατέχει σήμερα, σύμφωνα με στατιστικά δεδομένα από την ιστοσελίδα PortEconomics.eu.
Να σημειωθεί ότι η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων έχει τριπλασιαστεί από το 2010, από τα 880.000 TEU στα 3.300.000 το 2015. Ο κ. Fu συμπλήρωσε ότι ο Πειραιάς κατέλαβε το 2015, την 44η θέση στον κόσμο ενώ το 2010 βρίσκονταν στην 93η θέση. Σε ότι αφορά τις επενδύσεις δήλωσε ότι αυτές θα αφορούν κυρίως την αναβάθμιση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, τα logistics και την κρουαζιέρα, ενώ ένα λεπτομερές business plan θα είναι έτοιμο το Νοέμβριο. Τέλος για το ζήτημα της απασχόλησης των εργαζομένων και τους φόβους τους για μειώσεις μισθών και απολύσεις, ο κ. Fu τόνισε ότι “η COSCO είναι πολύ προσεκτική και σοβαρή σε τέτοια ζητήματα και τα χειρίζεται σύμφωνα με την νομοθεσία”.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ Παντελής Σαίτας

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.