Η αποτύπωση των οικονομικών στοιχείων του Λιμένος Καβάλας

Η αποτύπωση των οικονομικών στοιχείων του Λιμένος Καβάλας

90
Η αποτύπωση των οικονομικών στοιχείων του Λιμένος Καβάλας

Αύξηση παρουσίασε ο κύκλος εργασιών του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ) το 1ο οκτάμηνο του 2016 ο οποίος προέρχεται κυρίως από την αλματώδη αύξηση της κίνησης επιβατών και οχημάτων, της διακίνησης φορτίων και στη συνεργασία με την ΤΑΡ AG και τον επενδυτικό σχεδιασμό του Οργανισμού:
Πιο συγκεκριμένα για το πρώτο οκτάμηνο του 2016:
•Ο κύκλος εργασιών και τα λοιπά έσοδα εκμετάλλευσης ανήλθαν σε 2.811.669 € έναντι 1.466.283 € του αντίστοιχου οκταμήνου 2015, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 91,75%.
•Τα έξοδα της επιχείρησης ανήλθαν σε 1.414.060 € έναντι 976.293 € παρουσιάζοντας αύξηση κατά 44,84% .
•Το αποτέλεσμα καταγράφεται θετικό και ανέρχεται σε 1.397.609 € έναντι 489.990 € παρουσιάζοντας αύξηση κατά 185,23%.
Η Ο.Λ.Κ. Α.Ε. και τα λιμάνια αρμοδιότητάς της, αναπτύσσονται με εντατικούς ρυθμούς όπως αποτυπώνεται και στην οικονομική πορεία της εταιρείας κατά το πρώτο οκτάμηνο 2016. Η αύξηση των εσόδων προέρχεται κυρίως από την αλματώδη αύξηση της κίνησης επιβατών και οχημάτων, της διακίνησης φορτίων και στην συνεργασία με την ΤΑΡ AG.
Η υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων για την αναβάθμιση υποδομών, εξοπλισμού και παροχών προς τους χρήστες συνετέλεσε στην αύξηση των εξόδων.
Η Ο.Λ.Κ. Α.Ε. (διοίκηση και εργαζόμενοι) σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εμπλεκόμενους φορείς υλοποιεί το φιλόδοξο αναπτυξιακό σχεδιασμό της προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας, και της τοπικής κοινωνίας.
Οι επόμενοι μεγάλοι στόχοι της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. που αναδεικνύουν τα λιμάνια αρμοδιότητάς της, πραγματικούς μοχλούς ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας, είναι:
•Η αποπεράτωση του έργου της ολοκλήρωσης κρηπιδωμάτων, η προκήρυξη της μελέτης Η/Μ και κτηριακών υποδομών, η σιδηροδρομική σύνδεση, η διεύρυνση δυνατοτήτων δημιουργίας εμπορευματικού κέντρου στον εμπορικό λιμένα «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄»
•Η σύνταξη μελέτης διερεύνησης δυνατοτήτων χωροθέτησης μαρίνας και ανάπτυξης του λιμένα, η μεταφορά των υπηρεσιών της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και της 2ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λιμενικού Σώματος στο κτίριο του Τελωνείου με σκοπό την αξιοποίηση του κτιρίου της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. ως ξενοδοχείο, η υλοποίηση της επένδυσης των πρώην αποθηκών, η συμμετοχή της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας, η αδειοδότηση και λειτουργία Υδατοδρομίου, έργα βελτιστοποίησης στην Χερσαία Ζώνη σύμφωνα με την επικείμενη έγκριση της μελέτης στάθμευσης από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
•Η ανακατασκευή της παλαιάς σκάλας, η μελέτη και κατασκευή αίθουσας επιβατών, η μελέτη διερεύνησης κατασκευής πλωτών εγκαταστάσεων στον λιμένα Κεραμωτής
•Η αποπεράτωση του έργου των πλωτών εγκαταστάσεων σε συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου στον λιμένα Ελευθερών.

Φωτο: ΟΛΚ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.