Αντώνης Μανιαδάκης: Πως οι Μινωικές Γραμμές κατέγραψαν ρεκόρ καθαρών κερδών από την...

Αντώνης Μανιαδάκης: Πως οι Μινωικές Γραμμές κατέγραψαν ρεκόρ καθαρών κερδών από την ίδρυσή τους

475
Αντώνης Μανιαδάκης: Πως οι Μινωικές Γραμμές κατέγραψαν ρεκόρ καθαρών κερδών από την ίδρυσή τους

Με εντυπωσιακές επιδόσεις έκλεισε το α’ εξάμηνο του 2016, των Μινωικών Γραμμών, το οποίο μάλιστα κατέγραψε ρεκόρ καθαρών κερδών από την ίδρυσή τους. Εν μέσω αυτής της «μουντής και γκρίζας» ατμόσφαιρας που διανύει η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων τα αποτελέσματα των Μινωικών θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε χρησιμοποιώντας τη λυρική έκφραση ως μια “αισιόδοξη ακτίνα φωτός».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών, Αντώνης Μανιαδάκης, σε αποκλειστική δήλωσή του στα «Ν.Χ.» μας αναλύει τη στρατηγική που ακολούθησε η εταιρεία για να βγει αλώβητη από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών και να παραμείνει σε τροχιά συνεχούς ανάπτυξης:

«Τα τελευταία χρόνια, η Διοίκηση των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ακολουθεί πολιτική μείωσης των λειτουργικών δαπανών της εταιρείας, αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών και εξορθολογισμού των δομών της σε ξηρά και θάλασσα, διατηρώντας παράλληλα σταθερά τα σημεία του εμπορικού της δικτύου. Έτσι, καταφέραμε να βγούμε αλώβητοι από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών και να παραμείνουμε σε τροχιά συνεχούς ανάπτυξης, καταγράφοντας για το α’ εξάμηνο του 2016, την καλύτερη οικονομική επίδοση των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, σημειώνοντας ρεκόρ καθαρών κερδών από την ίδρυση της εταιρείας.
Συγκεκριμένα, το α’ εξάμηνο του 2016, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε € 72,4 εκ., ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 20,8 εκ., παρουσιάζοντας αύξηση € 5,6 εκ. σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε € 12,2 εκ. παρουσιάζοντας αύξηση € 6,4 εκ., σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Μετά από μία δύσκολη λοιπόν οικονομική συγκυρία, ήρθε η στιγμή της ανάπτυξης. Το Φεβρουάριο του 2016, το Διοικητικό Συμβούλιο των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ αποφάσισε να προχωρήσει σε νέες στρατηγικές επενδυτικές κινήσεις και να κάνει το επόμενο βήμα επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της εταιρείας και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές της πατρίδας μας, μέσω της ενίσχυσης της συμμετοχής των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ στην Hellenic Seaways. Σήμερα η εταιρεία μας ελέγχει ένα ποσοστό της τάξεως του 48%, έχοντας επενδύσει περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ από τις αρχές του χρόνου για την αγορά ενός ποσοστού 14,5%.
Με την απόκτηση του πλειοψηφικού μεριδίου της Hellenic Seaways θα δημιουργηθεί ένα νέο ισχυρό ναυτιλιακό σχήμα που θα δραστηριοποιείται γεωγραφικά σε όλο σχεδόν το Αιγαίο και την Αδριατική. Παράλληλα, με την εμπειρία, τη γνώση και την άρτια οργάνωση των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ θεωρείται δεδομένη τόσο η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες της Hellenic Seaways όσο και η βελτίωση της σχέσης παρεχόμενων υπηρεσιών και επίπεδου τιμών».

Φωτο: ΑΠΕ/ ΜΠΕ, ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.