Η Ρωσία ζητά βοήθεια για την καταπολέμηση των χάκερς από τη διεθνή...

Η Ρωσία ζητά βοήθεια για την καταπολέμηση των χάκερς από τη διεθνή κοινότητα

57
Η Ρωσία ζητά βοήθεια για την καταπολέμηση των χάκερς από τη διεθνή κοινότητα

H οικονομική ζημία από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο θα διπλασιαστούν σε παγκόσμιο επίπεδο και θα ξεπεράσουν τα 1 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μέχρι το 2020.
Την άποψη αυτή εξέφρασε στη Μόσχα ο επικεφαλής της Sberbank κ. Herman Gref σε συνέντευξη Τύπου σημειώνοντας ότι η αξιολόγηση τέτοιων ζημιών στη Ρωσία είναι δύσκολη λόγω της έλλειψης των απαραίτητων υποδομών στη χώρα.
Η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Elvira Nabiullina δήλωσε επίσης πρόσφατα ότι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο είναι μια από τις μεγάλες προτεραιότητες της Κεντρικής Τράπεζας στη Μόσχα. Ενώ ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι τα cyber attacks, ειδικά στον τραπεζικό τομέα έχουν πλέον διεθνείς ρίζες και παγκόσμιες διαστάσεις ενώ οι απώλειες από τις επιθέσεις των χάκερς στο τραπεζικό σύστημα σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμούνται σε 500 δις. δολάρια ΗΠΑ.
Ο κ. Μεντβέντεφ πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτών των εγκλημάτων αυξάνεται στη Ρωσία, και δεν υπάρχει αρκετή εμπειρία, η απαραίτητη τεχνογνωσία αλλά και υποδομή προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. «Είναι σχεδόν αδύνατο η καταπολέμηση αυτών των εγκλημάτων από μία και μόνο χώρα. Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι εξαιρετικά ακριβή δραστηριότητα. Χρειαζόμαστε κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρακτoρείο Tass

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.