Η Κούβα επιθυμεί τη συνέχιση των γεωτρήσεων στα χωρικά της ύδατα

Η Κούβα επιθυμεί τη συνέχιση των γεωτρήσεων στα χωρικά της ύδατα

73
Η Κούβα επιθυμεί τη συνέχιση των γεωτρήσεων στα χωρικά της ύδατα

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων και τοπικά ΜΜΕ η Κούβα σχεδιάζει την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων αργού πετρελαίου από το Ιράν και τη Ρωσία, σε μια προσπάθειά της να εξισορροπήσει τη μείωση των προμηθειών πετρελαίου της χώρας από τη Βενεζουέλα.
Η κουβανική κυβέρνηση ετοιμάζεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim, να ξεκινήσει άμεσα συνομιλίες με την Τεχεράνη και τη Μόσχα, για την προμήθεια κυρίως αργού αλλά και παραγώγων πετρελαίου.
Στο ίδιο πλαίσιο, σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Αβάνα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν συζήτησε τα περιθώρια συνεργασίας σε διάφορους τομείς όπως η ενέργεια, η τεχνολογία και η βιομηχανική παραγωγή. Η Κούβα επιθυμεί μάλιστα να συνεχίσει τις μέχρι τώρα ανεπιτυχείς γεωτρήσεις στα χωρικά της ύδατά της στον Κόλπο του Μεξικού, οι οποίες διεκόπησαν το 2012 όταν μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες με απειρία σε γεωτρήσεις σε μεγάλα βάθη απέσυραν όλο τους τον στόλο, τις εξέδρες τα πληρώματα και τον εξοπλισμό, απογοητευμένες από τα ευρήματα, διακόπτοντας τις πολυέξοδες προσπάθειες τους.

Φωτο ΑΠΕ/ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.